Tecavüz Mağduru Kadın Sosyal Medyadan Destek İstedi, Aile Sırtını Döndü: 'Sus Komşular Duymasın...'

Kayseri'de 29 yaşındaki kızı D.A.'ya 9 yaşından bu yana tecavüz eden 'baba' C.A.

Tecavüz Mağduru Kadın Sosyal Medyadan Destek İstedi, Aile Sırtını Döndü: 'Sus Komşular Duymasın...'

Kayseri'de 29 yaşındaki kızı D.A.'ya 9 yaşından bu yana tecavüz eden 'baba' C.A. hakkında dava açıldı. D.A., ailesi ve çevresinin kendisini yalnız bırakıp, şikayetini geri çekmesi için baskı yaptığını iddia etti, Twitter'da yaşadıklarını anlatarak, destek istedi.

Ekim ayında D.A., babası C.A.’nın 9 yaşından bu yana kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayette bulundu.

s-b8cae4cb8a4cc039e369b333d50d8115ab2e1f
DHA'nın aktardığı bilgiye göre, gözaltına alınan C.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Olayla ilgili iddianame düzenlenerek C.A. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

s-402ab74d5ae1e53a47aede7305c2810f2592a9
Bu süreçte ailesi ve çevresinin yalnız bırakıp, şikayetini geri çekmesi konusunda baskı yaptığı D.A., şubat ayındaki ilk duruşma öncesi sosyal medya aracılığıyla destek istedi. s-bc98cc040c174856bbd2d65eb349e333505b92

Twitter’da ‘Tecavüze Hayır’ adında hesap açan D.A., 29 yaşında olduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı

"Ekim ayında savcılığa şikayette bulundum ve tutuklandı. Babaannem, dedem ve benim için en acısı annem ve kardeşlerim olmak üzere tecavüzcü babamın yanında oldular. Ailem, babam hapse girdiği için beni suçluyor, onu kurtarmaya çalışıyor. ‘Babam’ olacak kişi ses kaydında yaptıklarını itiraf ediyor."

'Annem de ‘ben sezmiştim’ demesine rağmen mahkemede lehime konuşmayacağını söyledi...'

Erkek kardeşlerinin de kendisini yalnız bıraktığını anlatan D.A., “Erkek kardeşlerim de evlenemeyeceklerini düşündükleri ve 20 yıldır anlamadıklarından dolayı lince uğrayacaklarını düşündükleri için geri çekilmemi istediler. ‘Bizi babasız büyütmene hakkın yok, şikayetini geri al’ dediler. Dava kamu davası olduğu için bana cephe aldılar. Şubat ayında ilk mahkemem var. Bu olayda tamamen yalnız ve baskı altında kaldım. Desteklerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER