Teksas'ta George Floyd protestoları sebebiyle OHAL bildiri edildi

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis şehrinde geçtiğimiz günlerde 46 yaşındaki siyahi George Floyd, tutuklandığı sırada polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmüştü.

Teksas'ta George Floyd protestoları sebebiyle OHAL bildiri edildi

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis şehrinde geçtiğimiz günlerde 46 yaşındaki siyahi George Floyd, tutuklandığı sırada polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmüştü. Floyd'un ölümünün arkasında meydana çıkan protestolar tüm ülkeye yayıldı. Teksas'ta protestolar sırasında şiddetin ve yağmanın artması sebebiyle olağanüstü hal bildiri edildi.

"PROTESTOLAR, ŞİDDET OLAYINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Teksas Valisi Greg Abbott, yaptığı açıklamada protestolar sebebi ile tüm eyalette mucizevi hal duyuru edildiğini duyurdu. Vali, "Tüm Teksaslılar ve Amerikalılar protesto hakkına sahiptir. Ama başkalarına karşısında zor uygulanması ve mülke zarar verilmesi kabul edilemez. Eyalette yapılan protestolar güç olaylarına dönüşmüştür.

Teksas'ta George Floyd protestoları nedeniyle OHAL ilan edildi

"BARIŞÇIL EYLEM YAPANLAR SESLERİNİ DUYURMAYA DEVAM EDEBİLİR"

Ulus güvenliği korumamız ve mülke verilen zararları önlemeliyiz. Bu yüzden federal ajanlara Teksas Barışma Gücü olarak hizmet etmelerine ve insanların güvenliğini sağlamaları için yetki veriyorum. Dostça bir şekilde eylem yapanlar seslerini duyurmaya devam edebilir" dedi.

Teksas'ta George Floyd protestoları nedeniyle OHAL ilan edildiTeksas'ta George Floyd protestoları nedeniyle OHAL ilan edildi

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER