Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelmektedir? TDK'ya Göre Temerrüt Ne Demek?

Temerrüt Ne Demek? Temerrüt Arapça kökenli kelimedir ve TDK’ye göre temerrütün manası, dik kafalılık, kafa tutma, direnme, ek faiz ödememe durumu, herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme, direnim anlamlarına gelmektedir.

Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelmektedir? TDK'ya Göre Temerrüt Ne Demek?
s-40dbb852b955918ee501adc552d913114168ca

Temerrüt Ne Demek?

Temerrüt Arapça kökenli kelimedir ve TDK’ye göre temerrütün manası, dik kafalılık, kafa tutma, direnme, ek faiz ödememe durumu, herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme, direnim anlamlarına gelmektedir. Temerrüt, alacaklı veya borçlu kişilerden birinin borcunu veya yükümlülüğünü zamanında ve kuralına göre yerine getirmemesi durumunu ifade etmektedir. Bu sorumluluk genellikle karşılıklı olarak imzalanan sözleşmelerin taraflara yüklediği edimlerin yerine getirilmemesi halinde ortaya çıkmaktadır.

Temerrüde Düşmek Ne Anlama Gelir?

Temerrüde düşmek kelime anlamı olarak merak edilen ve araştırılan konulardan birisidir. Temerrüde düşmek sanıldığının aksine borcu hiç ödeyemeyecek halde bulunmak veya iflas etmek anlamına gelmez. Borcu tam olarak ödeyememek veya zamanında ödeyememek manasına gelir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER