The Economist Yazdı: 'Dindar Nesil Yetiştirme Girişimi Ters Tepti, Gençler Dinden Uzaklaşıyor'

Diyanet'in geçtiğimiz haftalarda eşcinseller ile ilgili yaptığı talimat sonrası başlayan tartışmalar İngiliz The Economist dergisinde yer aldı.

The Economist Yazdı: 'Dindar Nesil Yetiştirme Girişimi Ters Tepti, Gençler Dinden Uzaklaşıyor'

Diyanet'in geçtiğimiz haftalarda eşcinseller ile ilgili yaptığı talimat sonrası başlayan tartışmalar İngiliz The Economist dergisinde yer aldı. Dergi "İktidarın dindar tür yetiştirme girişimi zıt tepti, genç Türkler dine sırt çeviriyor." yorumunu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın ifadeleri Türkiye'de hem tepkileri keza de yardım açıklamalarını beraberinde getirmişti.

Diyanet'in Eşcinsellikle İlgili Sözlerine Sivil Toplum Örgütleri ve Barolardan Tepki, Beştepe'den Yardım - Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı dehşet suçu işlemekle suçlama etmesi sonrası "Diyanet İşleri Başkanına yapılan hücum devlete üretilmiş bir saldırıdır" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barolar ve tabip odaları ilk kez elde etmek üzere yapılarının bitmiş belirlenmesi ve Meclis'e sunulması çağrısında bulundu.

Diyanet'in açıklaması sonrası başlayan tartışmalar The Economist dergisinde de kendine yer buldu.

s-e696e47038c1f5d84688457fc24d3e01a72424
Euronews'in aktardığı bilgiye takriben, 'Türkiye homofobiye aleyhinde çıkanları soruşturuyor' başlıklı yazısında The Economist, kutsal kitapta yazılanlara bakıldığında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın dayandığı bir nokta bulunduğunu, Kur'an'da eşcinselliğin iyi görülmediğini yazdı. Çoğu ülkede eşcinselliğin yasak olduğunu ve hatta bir takım ülkelerde bunun ölüm cezasına çarptırıldığı kayıtlı haberde, Türkiye'de ise seküler anayasası sebebiyle bunun kabahat olmadığı hatırlatıldı.

Dergi ayrıca Türkiye'de LGBT gruplarına yönelik toplumda negatif görüş açısının olduğunu yazdı.

s-ad479ba615a30efa85ac0cf18c2a3fc9d05e96
"2012 yılında yapılan bir araştırmada Türklerin yüzde 85'inin eşcinsel bir komşu istemedikleri ortaya çıkmıştı. Daha yeni bir araştırmaya kadar bu oran yüzde 47'e düştü. Toplumdaki bakış açısı yumuşarken, yetkililer nezdindeki perspektif sertleşiyor."
10 yıl önce Türkiye'nin Avrupa Birliği ile iyi ilişkilere sahip olduğu dönemde Başbakan Erdoğan hükümetinin, cinsiyete dayalı eşitsizliği ve ayrımcılığı yasaklayan sözleşmeyi imzaladığını ve hemencecik ardındaki İstanbul'da dev bir Iftihar Yürüyüşü'nün düzenlendiğini yazar The Economist, bugün o günkü atmosferin ruh halini anlatan çok az şeyin kaldığını, Övünç Yürüyüşü'nün yasaklandığını yazdı.

'Gençler dinden uzaklaşıyor...'

s-d365bb0a15a90035a0aac95e07d041a97e3589
The Economist, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dindar cins' yetiştirme girişiminin arzu edilen etkiyi yapmadı. Yapılan incelemeler gençlerin dinden uzaklaştığını gösteriyor. Ola Ki bu yüzden iktidar ve Diyanet daha sıkı politikalar uygulamaya karara verdi." yorumunu yaptı.The Economist, haberde, Brookings Enstitüsü'nden Ömer Taşpınar'ın 'farklı bir İslam yorumuna müsaade edilmediği' ifadelerine yer verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER