THY, Kerkük seferlerini arttırıyor

Türk Hava Yolları (THY), Irak’ın Kerkük şehrine haftada bir gün olmak üzere haftalık uçuşların başladığını ve 3 Aralık'tan itibaren seferlerin haftada ikiye çıkarılacağını duyurdu. Türk Hava Yolları Bağdat Müdürü Hayrettin Gargı, her hafta perşembe günü bir uça.

THY, Kerkük seferlerini arttırıyor

Türk Hava Yolları (THY), Irak’ın Kerkük şehrine haftada bir gün olmak üzere haftalık uçuşların başladığını ve 3 Aralık'tan itibaren seferlerin haftada ikiye çıkarılacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları Bağdat Müdürü Hayrettin Gargı, her hafta perşembe günü bir uçağın Kerkük'e uçuş yapacağını, bunun 2022 Aralık ayının başına kadar devam edeceğini bildirdi.

Gargı, 3 Aralık 2022'den itibaren ise İstanbul- Kerkük tarifeli seferlerin haftada ikiye çıkarılacağını aktardı.

THY olarak Kerkük'ten kalkan "ilk uluslararası uçan havayolu şirketi" olma unvanını taşımaktan mutluluk duyduğunu belirten Gargı, Kerkük'te seferlerin aşamalı olarak artırılacağını ifade etti.

Kerkük Havalimanı sivil uçuşlara açıldı


Kerkük'te bulunan ve askeri üs olarak kullanılan Kerkük Havalimanı, 16 Ekim'deki törenle hizmete açılmış, 20 Ekim'den itibaren iç ve dış hat uçuşları başlamıştı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük Havalimanı'nın tüm uluslararası standartlara uygun ve sivil uçuşlara hazır olduğunu belirtmiş, Kerkük Havalimanı'nın ülkedeki yolcu ve kargo taşımacılığına ciddi anlamda katkı sağlayacağını kaydetmişti. 

Kerkük'te gerilim tırmanıyor

 

Kerkük'te bayrak krizi büyüyor

 

Irak Ordusu, Kerkük Havalimanı'nı ele geçirdi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER