TOGG'dan Çekilen İnan Kıraç: 'Elektrikli Otomobil İçin Erken, En Az 20 Yılı Var'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG) çekilme kararı alan Kıraça Holding'in patronu İnan Kıraç, "Elektrikli otomobil Türkiye için erken" görüşünü dile getirdi. Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar, "Türkiye’nin otomobili hibrit mi olmalıydı?" başlıklı yazısınd.

TOGG'dan Çekilen İnan Kıraç: 'Elektrikli Otomobil İçin Erken, En Az 20 Yılı Var'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG) çekilme kararı alan Kıraça Holding'in patronu İnan Kıraç, "Elektrikli otomobil Türkiye için erken" görüşünü dile getirdi.

s-8daca5f41ef529cab561eff39b1978d5e509eb
Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar, "Türkiye’nin otomobili hibrit mi olmalıydı?" başlıklı yazısında uzun süredir konuşulan ayrılıkla ilgili bazı yeni detaylara yer verdi.

Aralık 2019'da gerçekleştirilen 'Türkiye’nin Otomobili' tanıtım törenine '5 babayiğit'ten biri olan İnan Kıraç katılmamıştı.

s-8605b64b6ba75653f99df9da544e90e3a1e976
Basında yer alan iddialara göre Kıraç, törenden 3-4 ay önce sağlık sorunları nedeniyle projeden çekilmek istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bildirmiş, törene gölge düşürmemek için de ayrılma kararını ilan etmeyi ötelemişti.

"Türkiye için erken"

s-222a71e6b11c80cad43880ef4ebb1e16158161
İnan KıraçYazısında bir davette bir araya geldiği İnan Kıraç'a TOGG'dan ayrılma gerekçesini soran Munyar, verilen yanıtı şöyle aktardı:"Sayın Cumhurbaşkanı TOGG projesinde olmamızı istedi. O nedenle girdik. Sağlık nedenleriyle ortaklıktan çekilmek istedim. Hisselerimi diğer ortaklar paylaşarak devraldı."Munyar'ın aktardığına göre Kıraç elektrikli otomobille ilgili tereddütlerini de dile getirdi:"Elektrikli otomobil Türkiye için erken. En az 20 yılı var. Bir kere bataryalar çok ağır. Örneğin elektrikli otobüsümüze koyduğumuz batarya 3.5 tonu buluyor. Ayrıca, İstanbul’dan Ankara’ya giderken 300 kilometre sonra şarj ihtiyacı duyacaksınız. En az 1 saat sürecek."Türkiye'de şarj istasyonu altyapısının da henüz hazır olmadığını dile getiren Kıraç, şunları söyledi:"Bu durumda önce hibrit araç üretmek daha doğru olurdu gibime geliyor."

Geçtiğimiz yıl Bursa'daki temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022'nin son çeyreğinde ilk aracı banttan indirmeyi planlıyoruz" demişti.

Yerli Otomobilin Üretileceği Fabrikanın Temeli Atıldı: '2022'de Banttan İndirmeyi Planlıyoruz' - Yerli Otomobilde 'Babayiğit' Dönemi: İmzalar Atıldı, 5 Şirket Ortak Girişim Grubunda
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER