Tokayev: Ordu modern silah ve teçhizatla güçlendirilecek

Siyasette gerçek rekabet oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Kasım Cömert Tokayev, “Oy verme kültürünü geliştireceğiz.

Tokayev: Ordu modern silah ve teçhizatla güçlendirilecek

Siyasette gerçek rekabet oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Kasım Cömert Tokayev, “Oy verme kültürünü geliştireceğiz. Sivil toplumun tüm kurumları yeni siyasi sistemde önemli rol oynayacaktır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Tokayev, ülkede sosyal alanda, ekonomi ve siyasette birçok sistematik sorunun biriktiğini ve bu durumun vatandaşların devlete ve iktidara olan güvensizliğini artırdığına değinerek “Bu, devletimizin sürdürülebilir kalkınmasını engellemektedir. Bundan sonra milli ideolojimiz adalet fikri temelinde oluşacaktır” dedi.

'Ordumuzun imajını güçlendireceğiz'

Dünyadaki mevcut jeopolitik durumu “eşi benzeri görülmemiş” olarak tanımlayan Tokayev, bu dış zorluklar karşısında ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanmasının önemine işaret etti.

Tokayev, bu amaçla orduda ve tüm güç bloğunda kapsamlı modernizasyon yapacaklarını aktararak “Askerlerimize modern silah ve teçhizat sağlanacak. Ordumuzun imajını güçlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Liman ve deniz filosunu güçlendirilecek

Savunma sanayisi kompleksini geliştireceklerini de söyleyen Tokayev, “Toprak savunmasını güçlendirmek, askeri eğitim kalitesini ve birliklerin uyumunu iyileştirmek için önlemler alınacak” dedi.

Tokayev, ayrıca Kazakistan’ın liman ve deniz filosunu güçlendirmeyi planladıklarını bildirdi. Ülkenin transit potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmayı amaçladıklarını belirten Tokayev, “Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridorunu, ülkenin transit ve ihracat fırsatlarını tam anlamıyla hayata geçirilmesine katkı sağlayacak ana bağlantı haline getireceğiz” diye konuştu.

Tokayev, önümüzdeki 7 yıl içinde ülkeye 150 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım çekmeyi ve ulusal fon varlıklarını 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kazakistan ve Gürcistan'da faiz kararları açıklandı

 

Erdoğan'dan Kazakistan'la iş birliği vurgusu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gitti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Kazakistan'a gidecek

 

Tokayev: Kazakistan’da oligarşik kapitalizm bitiyor

 

Seferberlikten sonra Kazakistan’a 200 binden fazla Rus giriş yaptı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER