Trump, Koronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdi: 'Nüfusun Tamamı İçin Nisan Ayı İtibariyle Ücretsiz Hazır Olacak'

ABD Başkanı Trump, "Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyerek, aşının New York hariç tüm eyaletlere nisan ayı itibariyle ücretsiz olarak dağıtılacağı sözünü verdi. ABD Baş.

Trump, Koronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdi: 'Nüfusun Tamamı İçin Nisan Ayı İtibariyle Ücretsiz Hazır Olacak'

ABD Başkanı Trump, "Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyerek, aşının New York hariç tüm eyaletlere nisan ayı itibariyle ücretsiz olarak dağıtılacağı sözünü verdi.

s-4d5bc7175af761309f04de529e1a0e7ec307a3
ABD Başkanı ve başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Beyaz Saray'da Pfizer'ın duyurduğu Kovid-19 aşısına ve ülkedeki salgınla ilgili duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

'New York hariç tüm eyaletlere dağıtılacak'

s-a8ee4a9339d8cd93cefd1dfe0ddbf3353fedd5
Sputnik'in aktardığına göre "Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyen Trump, aşının, New York Valisi Andrew Cuomo'nun yönetimin aşı dağıtım planına yönelik eleştirileri sonrasında nisan ayından itibaren New York hariç tüm eyaletlere 'rekor bir sürede' dağıtılacağını dile getirdi.

'Aşı ücretsiz olacak'

s-3902726e17536a55bafa246bf3e1622f5fd4b3
Trump, "Yönetimim aşının dağıtımını koordine edecek ve umuyorum ki (aşı) hızlı bir şekilde onay alacak" ifadelerini kullandı.Öte yandan Trump, aşının yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunulacağı bilgisini vererek, yönetimine 1.95 milyar dolarlık yatırımı için teşekkür etti.Koronavirüs salgını karşısında iyi bir iş çıkardıklarını savunan Trump, "Yönetimim ölümlerin büyük ölçüde azaltılmasında önemli bir rol oynadı" diye konuştu.

'Hiçbir koşulda kapanmaya gitmeyeceğiz'

s-8e49f195fd7ebeca602e5072059ce61fd7f730
Trump, ayrıca Kovid-19 hastalarına 20 bin yatak sağladıklarını ve vaka sayısının aşıyla birlikte düşeceğini belitti.Öte yandan 'hiçbir koşulda kapanmaya gitmeyecekleri' vurgusunu yapan ABD Başkanı, "ABD ekonomisinin performansı kapanma nedeniyle geriledi, ancak bir iyileşme kaydettik ve kapanmaya bir daha izin vermeyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Trump 'Yenilgiyi ne zaman kabul edeceksiniz?' sorularını da cevapsız bıraktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Salgın Avrupa'da Yeniden Tırmanıyor: İtalya En Yüksek Günlük Vaka Sayısını Gördü - Cem Özer: 'Erdoğan Benim Sayemde Belediye Başkanı Oldu' - Türkiye, 2021 Formula 1 Takviminde Vietnam'ın Yerini Almayı 'Ramazan'da Yarış Yapamayız' Diyerek Reddetti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER