Trump'tan Erdoğan İçin 'Brunson' Yorumu: 'Birkaç Konuşma Yaptıktan Sonra Onunla Anlaştık, Çok İyiydi'

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok iyiydi" yorumunu yaptı. 'Biraz sohbet ettikten sonra o da seni bırakmayı kabul etti'ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da, farklı ülkelerden 'kur.

Trump'tan Erdoğan İçin 'Brunson' Yorumu: 'Birkaç Konuşma Yaptıktan Sonra Onunla Anlaştık, Çok İyiydi'

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok iyiydi" yorumunu yaptı.

'Biraz sohbet ettikten sonra o da seni bırakmayı kabul etti'

s-16d793f84f927cc2295307fc73ed57f96f578b
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da, farklı ülkelerden 'kurtarılan' ABD vatandaşları ile bir soru cevap etkinliği yaptı.Etkinlikte yer alan isimlerden ABD'li rahip Adrew Craig Brunson'ın Türkiye'den ayrılması süreciyle ilgili olarak Trump, şunları söyledi:
"Bence şunu söylemem gerek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bana karşı çok iyi davrandı. Ve evet seni uzun bir süre içeride tuttular ve senin çok masum bir insan olduğunu da biliyorum fakat biraz sohbet ettikten sonra o da seni bırakmayı kabul etti"

'Seni bıraktıkları için minnettarız'

s-946080f57ebf95a66904fdebd58da1211b68e1
Trump, ülke gündemine damgasını vuran 'Rahip Brunson' hakkında, Türkiye'ye yönelik olarak "Seni bıraktıkları için minettarız ve Türk halkından da minettarız" dedi.

Brunson: 'Türk halkını seviyoruz'

s-57c97f305f535d1da01f7cffd4960b6c81046a
Brunson ise, görüşmede 'Türk halkını seviyoruz' ifadesini kullandı ve yardımlarından dolayı Trump'a teşekkür etti.

FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı suçlamasıyla yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen Brunson, ABD'nin devreye girmesi üzerine serbest bırakılmıştı.

Ve Beklenen Karar Açıklandı: Ev Hapsi ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı Kaldırılan Brunson Serbest
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER