TSK'dan Kuzey Irak'a Gece Yarısı #PençeKartal Operasyonu: 'Teröristlere Ait 81 Amaç İmha Edildi'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün gece Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine hava operasyonu düzenledi.

TSK'dan Kuzey Irak'a Gece Yarısı #PençeKartal Operasyonu: 'Teröristlere Ait 81 Amaç İmha Edildi'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün gece Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine hava operasyonu düzenledi. Harekatla Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki 81 hedefin başarıyla vurulduğu bildirildi. #PençeKartal adı bahşedilen operasyon sosyal medyanın da gündeminde... s-28de2f00c95a64cf591d89b6dbb022d0ff463e
Bu sabahtan MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan 81 niyet tahrip edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." bilgisi paylaşıldı.

Harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Harekatın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Akar operasyona katılan pilotları tebrik etti

s-c563e2d87dce589222efb36d3002c89c780369
Pençe-Kartal Operasyonu'na, yurt genelindeki muharip üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra, İHA’lar, HİK ile tanker uçakları da katıldı.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kartal Operasyonu'na katılan pilotlarla telsizden görüşerek harekatın başarıyla tamamlanmasından dolayı tebrik etti.

"Terör yuvaları yerle bir edildi"

s-773005b15b0e966bfddc034e483d5a8c7c40e5
Akar, operasyona ilişkin yaptığı açıklamda, "Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemize, milletimize, üs bölgelerimize saldırı planlayan terör yuvaları, teröristlerin başlarına yıkıldı." dedi.

Bakanlık operasyona ilişkin bu görüntüleri paylaştı

#PençeKartal etiketi Twitter gündeminin ilk sırasında

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER