Türk 'Vampir' Ortaya Çıktı: 'İçimde İyi ve Kötü, İki Farklı İnsan Var'

Korku filmlerini aratmayan davranışlar sergileyen 19 yaşındaki Türk gencin anlattıkları doktorların bile kanını dondurdu.

Türk 'Vampir' Ortaya Çıktı: 'İçimde İyi ve Kötü, İki Farklı İnsan Var'

Korku filmlerini aratmayan davranışlar sergileyen 19 yaşındaki Türk gencin anlattıkları doktorların bile kanını dondurdu. Dr. İlknur Kiraz Avcı ile Prof. Dr. Çiçek Hocaoğlu’nun Türk 'vampir' ile ilgili çalışması ise uluslararası tıp çevrelerinde büyük ilgi gördü. İşte akılalmaz olayın perde arkası...

s-f06947f4a30acbb295cfd8b23d2ddc780a3b5e
Türkiye’de 2013 yılında kan içme hastalığına yakalanan ve ‘vampirizm’ belirtisi gösteren 23 yaşındaki Türk genci, o dönem tıp literatürüne girmiş ve dünyanın en prestijli dergilerinden ‘Journal of Psychotherapy and Psychosomatics’de bu kişinin  hikayesine yer verilmişti.Aradan geçen 8 yılın ardından Türkiye'de bir vamprizim vakası daha ortaya çıktı. Kendine zarar verme davranışı gösteren 19 yaşındaki adı saklı tutulan bir genç literatüre giren ilk kişi oldu.

Üniversite öğrencisi, psikiyatri uzmanlarına başvurdu

s-9ebe60a8466f57a51b02c0041bb41a646c8123
Erkek yüksekokul öğrencisinin, kan içme, insanlara güvenmekte zorlanma, birilerine zarar vermemek adına kalabalıktan kaçınma şikâyetleri yaşadığı belirlenirken, hasta yakınları psikiyatri uzmanları Dr. İlknur Kiraz Avcı ile Prof. Dr. Çiçek Hocaoğlu’nun kapısını çaldı.Korku filmlerindeki sahneleri aratmayan davranışlar sergileyen ve vampiriristik özellikler gösteren 19 yaşındaki genç, uzmanlarla yaptığı görüşmede, ilk kez 13 yaşındayken bacağı kanayan bir arkadaşının kanının tadına baktığını söyledi.

'İçimde iyi ve kötü iki farklı insan var'

s-27ddd38867ba8c6310e7b935e7a7ec09750ad7
Genç, staj yaptığı hastanede kendisinden ve arkadaşlarından tetkik için birkaç tüp fazladan kan aldırdığını belirtti. Vampiristik özellikleri olan genç kendini; “Dışarıdan bakınca sakin ama aslında sinirli, duygularını belli etmeyen, duyguları çabuk değişen biriyim. İçimde iyi ve kötü iki farklı insan var. Birincisi sakin ve yardımsever. İkincisi ise sinirli, insanlara zarar veren, kırıcı biri” şeklinde tanımladı. Psikiyatri Uzmanları Dr. İlknur Kiraz Avcı ile Prof. Dr. Çiçek Hocaoğlu ise olayı ayrıntılarıyla masaya yatırdı.

Paranoid, borderline, antisosyal ve disosyatif

s-0143c3ea5f76768b938b2c9dc343046feabc25
Dr. İlknur Kiraz Avcı ile Prof. Dr. Çiçek Hocaoğlu, literatüre giren vampiristik özellikler gösteren genç hakkında, psikiyatrik değerlendirmede paranoid, borderline, antisosyal, disosiyatif kişilik özellikleri gösterdiğini tespit ettiler.3 ay boyunca haftada bir görüşmelere devam edildiğine, kişilik ve davranış sorunlarına yönelik ilaç reçete edildiğine, tedaviyle son bir ayda hiç kan içme davranışı olmadığı gibi dürtüselliğinin azaldığına dikkat çektiler.

Arkadaşları korktu...

s-7da6ad3d852b1b7d71ac52536da9fca970a516
Çocukluk döneminin hep hastalıklarla geçtiğini anlatan vampiristik özellikler taşıyan genç, sık sık karın ve boğaz ağrısı yaşadığını aktarırıken, annesinin ilgisiz babasının da mesafeli olduğunu belirtti.Uzmanlarla görüşmesinde, ‘Ağabeyim kız kardeşim yerine benimle ilgilenseydi, ben şimdi burada olmazdım’ ifadelerini kullanan gencin, ilkokulda yakın arkadaşı olmadığı, arkadaşlarının kendisinden korktuğu kayda geçti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER