Türkiye'de Bugüne Kadar Kaç Kişiye Koronavirüs Testi Uygulandı?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye’de en az 6 kişi görülen koronavirüsü belirlemek için yapılan test için dün itibarıyla 3 bin civarında kişiye uygulandığını yazdı. Sarıkaya, Kovid-19 adıyla bilinen koronavirüsü tespit için çıkarılan testin kaç kişiye uygul.

Türkiye'de Bugüne Kadar Kaç Kişiye Koronavirüs Testi Uygulandı?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye’de en az 6 kişi görülen koronavirüsü belirlemek için yapılan test için dün itibarıyla 3 bin civarında kişiye uygulandığını yazdı.

s-a578e8438c49666226fe66505453ced6f0ed3e
Sarıkaya, Kovid-19 adıyla bilinen koronavirüsü tespit için çıkarılan testin kaç kişiye uygulanıp uygulanmadığını Sağlık Bakanlığı’na sorduğunu yazdı ve bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Sağlık Bakanlığı verisine göre ilk vaka ortaya çıktığından bu yana Türkiye’de önceki gün itibarıyla 2 bin 800 civarında test uygulanmış. Sağlık Bakanlığı dün öğleden sonraki verilere göre “şüpheli görülmesi nedeniyle test uygulanan kişi sayısının 3 bin civarında olduğunu” bildirdi. Bunların içinden Sağlık Bakanı’nın önceki gün açıkladığı gibi sadece 6 kişide koronavirüs pozitif çıkmış, geri kalanında bulunmamış.Virüsün bulaştığının tespit edilen 6 kişiden 5'i Bakan Koca’nın açıkladığı şekliyle ilk vaka ile temaslı karantina altında tutulan yakın akrabaları ve arkadaş çevresindeki isimler.Sonuncusu da diğeri gibi yurt dışı temaslı; umreden dönen bir kişi..."

Habertürk yazarı, Türkiye’de tespitli vaka sayısının az olduğu için herkese test uygulamasına geçilmediğini söyledi:

s-66703f0dad35246b01b85bce270d2f94a809f6
"Aynen okulların tatil edilmesi, 60 yaş üzerindekilerin izinli sayılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması gibi, gelişmelere göre adım adım ilerlemenin faydalı olacağı kanaati hakim olmuş."
Koronavirüs (Corona Virus) Testi Nasıl Yapılır? Nerelerde Yaptırılabilir? Covid-19 Tanı Kiti Nedir?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER