Türkiye'nin Gündemindeki 'Çıplak Arama' Tartışmalarında Kim, Ne Dedi?

Kadınların cezaevlerinde ve karakollarda çıplak aramaya maruz kaldıkları iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.  HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde üniversite öğrencisi 30.

Türkiye'nin Gündemindeki 'Çıplak Arama' Tartışmalarında Kim, Ne Dedi?

Kadınların cezaevlerinde ve karakollarda çıplak aramaya maruz kaldıkları iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 

s-a71230dd864e5b5abebf236ac3e68584ba0714
HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde üniversite öğrencisi 30 kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığını söylemesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Gergerlioğlu'nun Meclis kürsüsünden de ülke çapında çıplak arama iddialarını dillendirmesinin ardından sosyal medyada #CiplakAramayaSessizKalma etiketiyle kampanya başlatıldı. Birçok kadın çıplak aramaya maruz kaldıklarını iddia eden Tweet'ler attı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık iddialara "Bir kadın Vali olarak söylüyorum bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır" diyerek yanıt verdi

s-c73a60cbff46a68b4ed40f7ef803dc9beb789d
Gergerloğlu'nun iddialarına Valiliğin Twitter hesabından yanıt veren Funda Kocabıyık; 
"HDP milletvekili tarafından defalarca yalanlamamıza rağmen sistematik olarak gündeme getirilen bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır. Olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup avukat görüşmelerinde de bu konu hiç gündeme gelmemiştir" dedi.
Kocabıyık, ayrıca Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

Kocabıyık'ın açıklamasının ardından Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve aralarında il emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda polis, savcılığa giderek şikayette bulundu.

s-b45883135a53b971f3d6032e4f85551720c416

"Türkiye'de çıplak arama yok, Gergerlioğlu Meclis'i terörize ediyor"

s-8713886b572f4b0e4ebe9e4bd561520153e298
Euronews Türkçe'den Dilek Gül'e konuşan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de çıplak arama iddialarının doğru olmadığını söyledi. Zengin, Gergerlioğlu'nun "Meclis'i terörize ettiğini" öne sürdü.

HDP'li Meral Danış'tan Zengin'e tepki: 'Gergerlioğlu'ndan özür dile!'

TBMM'de konuya ilişkin söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da "Cezaevlerinde çıplak arama olduğunu açıklayan vekilimize 'Meclis'i terörize ediyor' diyen Özlem Zengin derhal Gergerlioğlu'ndan özür dilemelidir. Çıplak arama işkencedir, işkence insanlığa karşı suçtur. İktidar bu suçu sistematik bir şekilde uyguluyor" dedi.

CHP'li Nazlıaka: "İnsanlık adına utandım"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "Ben o kadınlarla, anneleriyle, avukatlarıyla konuştum. Onları dinledikçe insanlık adına utandım. Yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için onlara psikolojik danışmanlık desteği sunmayı teklif ettim. AKP'den gelen açıklama ise yine bildiğiniz gibi" ifadelerini kullandı.

Mücella Yapıcı: "Beni 60 yaşımda aşağılayıcı bir şekilde çıplak aramaya maruz bıraktınız"

Gezi davası sanıklarından olan Mimarlar Odası eski yöneticisi Mücella Yapıcı da, Özlem Zengin'in açıklamasına "Beni 60 yaşımda aşağılayıcı bir şekilde çıplak aramaya maruz bıraktınız" sözleriyle tepki gösterdi.

Çıplak aramaya maruz kaldığını söyleyen kadınlar sosyal medyada videolar paylaşmaya başladı

Gergerlioğlu'ndan Özlem Zengin'e: "Allah iktidar hırsından kurtarsın"

Özlem Zengin'in 'çıplak arama yok' açıklamasına tepki gösteren Gergerlioğlu da bir paylaşımında Zengin'e hitaben, "Türkiye'den haberi yok mu desem, kafasını kuma gömmüş mü desem, 3 kuruşluk iktidar için hemcinslerine yapılan cinsel tacizlere işkencelere göz yumuyor mu desem? Allah iktidar hırsından kurtarsın diyeyim bari" sözlerine yer verdi.

TBMM'de yaptığı basın açıklamasını da Twitter hesabından paylaşan Gergerlioğlu, farklı yer ve zamanlarda çıplak aramaya maruz kaldığını söyleyen kadınların ifadelerini tek tek okudu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER