Türkiye'nin Koronavirüs Aşısında Çalışmalar Ne Durumda?

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) işbirliğiyle geliştirilen Kovid-19 aşısı "Turkovac", 3.

Türkiye'nin Koronavirüs Aşısında Çalışmalar Ne Durumda?

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) işbirliğiyle geliştirilen Kovid-19 aşısı "Turkovac", 3. faz çalışmaları kapsamında Kayseri Şehir Hastanesi’nde gönüllülere uygulanıyor.

s-6d9b8ac92402d4c4f1ffe551b990a808b0a83e
Bilim Kurulu Üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, Turkovac'ın etkinlik açısından Sinovac ile kıyaslanacağını söyledi.Çelik, "Çalışmalar Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından destekleniyor. Gerçekten çok iyi bir çalışma planlandı. Faz-3 tamamen dünyanın çalışma standartlarına uygun bir şekilde yürütülecek ve aşının etkinliği kıyaslanmış olacak. Çin'den ithal ettiğimiz Sinovac aşısıyla kıyaslamış olacağız. Dolayısıyla etkinlik açısından da daha önce uygulanmaya başlamış olan Sinovac'ın etkinliğini karşılaştırmış olacağız" dedi. İsveçli Savcının Bitcoin Hatası... Uyuşturucu Tacirleri 1,3 Milyon Euro Kazandı - Polisin Zorla Üst Araması Hak İhlali Sayıldı: 10 Bin TL Tazminat Ödenecek - Karantinada Olması Gereken Çift Otobüste Seyahat Ederken Yakalandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER