Türkiye'ye Girişlerde Negatif PCR Test Sonucu Zorunlu Oldu

Türkiye, yurt dışından gelen yolculara negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Aralık pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava ile 30 Aralık'tan itibaren de hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolculara son 72 saatte yapılmış PCR.

Türkiye'ye Girişlerde Negatif PCR Test Sonucu Zorunlu Oldu

Türkiye, yurt dışından gelen yolculara negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirdi.

s-13fdd3d7cd8d66c155158f797178c36d58cf9f
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Aralık pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava ile 30 Aralık'tan itibaren de hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolculara son 72 saatte yapılmış PCR testi zorunluluğu kararı alındığını bildirdi.Koca sosyal medyada yapığı paylaşımda da "NEGATIF PCR TEST SONUCU İBRAZ ETMESİ zorunlu olacak. Aksi durumda ülkeye girişlerine izin verilmeyecektir" dedi.

Uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar sürecek

Koca, uygulamanın 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçtiğimiz hafta ülkede keşfedilen Covid-19’un yeni bir türünün yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurması üzerine başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere Türkiye gibi birçok ülke tedbir amacıyla İngiltere ile hava yolu ulaşımını geçici olarak durdurduklarını bildirmişti.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin konuya ilişkin paylaşımı

Kapanan Olay TV'nin Patronu Cavit Çağlar: 'Yayın Politikası Beni Rahatsız Etti' - İntihar Etmek İçin Aldığı Siyanür Sahte Çıkan Genç, Ölümden Döndü - Kovid-19'un 'Meslek Hastalığı' Sayılması İçin Verilen Önerge AKP ve MHP Tarafından Reddedildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER