TUSAŞ Ücretsiz Yeniliyor: THK Yangın Uçakları Yeniden Uçacak

THY uçaklarına TUSAŞ desteği TRT'nin haberine göre, Kaya, bu kapsamda öncelikle uçabilir durumdaki 6 uçaktan 4'ü için TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile anlaşma sağladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:'Söz konusu anlaşma kapsamında TUSAŞ, 4 uçağın rev.

TUSAŞ Ücretsiz Yeniliyor: THK Yangın Uçakları Yeniden Uçacak
s-c3a75b371ced0247bb111ba61acfa53f93d078

THY uçaklarına TUSAŞ desteği

TRT'nin haberine göre, Kaya, bu kapsamda öncelikle uçabilir durumdaki 6 uçaktan 4'ü için TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile anlaşma sağladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:
'Söz konusu anlaşma kapsamında TUSAŞ, 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapmaya başladı. İmzaladığımız sözleşme gereği, mevcut malzemelerden depolarında bulunanları teslim ettiler. Depolarında bulunmayan malzemeler için de tedarik yaptığımız yurt dışı firmalarla irtibata geçerek ve bu malzemeleri kısa sürede temin ederek bize teslim edecekler. THK olarak yangın sezonuna yetiştirmek üzere 4 uçağımızı hazırlayacağız. 6 uçaktan geriye kalan 2 yangın söndürme uçağı için 2,5 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var, bunu da karşıladığımız takdirde 6 uçak da yangın söndürme sezonuna hazır hale gelebilecektir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER