Twitter'da büyük işten çıkarma hazırlığı

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci aylar süren atışmaların ve gerilimin ardından önceki gün tamamlandı.

Twitter'da büyük işten çıkarma hazırlığı

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci aylar süren atışmaların ve gerilimin ardından önceki gün tamamlandı. Musk'ın  satın alma işlemlerini tamamladığı Twitter'da yaptığı ilk iş üst düzey yönetimi görevden almak oldu.

New York Times gazetesinin haberine göre Musk, birçok çalışana hisseden pay vermemek için birkaç gün içinde yüzlerce kişiyi işten çıkaracak. Haberde müdürlerin kovulacak isimlerin listesini hazırladığı, özellikle Twitter'ın son dönemde tartışma yaratan güvenlik politikalarını belirleyen hukuk ve yurt dışı birimlerinden çok sayıda kişinin görevine son verileceği belirtildi.

Kovulan yöneticilere 122 milyon dolarlık tazminat

Elon Musk, Twitter'ı satın alır almaz ilk iş olarak satın alma sürecinde kendisini yanıltmakla suçladığı ve hatta alay ettiği üst düzey yöneticileri kovmuştu. Musk’ın görevden aldığı isimler arasında CEO Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett bulunuyor.

Bu dört isme toplamda 122 milyon dolar tazminatı ödemesi gereken Musk, ek tazminat ve hisselerden pay ödememek için her yolu deniyor. Çeşitli kaynaklar, Musk'ın şirketin el değiştirmesi nedeniyle yöneticilere ödemesi gereken hisse payını ödememek için Twitter'ın yönetim kadrosunu işten çıkardığını belirtti.

İş dünyası araştırma şirketi Equilar Direktörü Courtney Yu, Musk'ın şirketin el değiştirmesinden kaynaklanan tazminatı ödememesi halinde yasaları ihlal edeceğine dikkat çekti.

Elon Musk ile Twitter'da neler değişecek

 

Musk'ın kovduğu yöneticiler 122 milyon dolar tazminat alacak

 

AB, Musk'a cevap verdi: Avrupa'da bizim kurallarımız geçerli

 

Musk Drakula’nın şatosunu kiraladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER