Uğur Şahin: '120 Milyon Doz İçin İmza Attık, Eylül Ayına Kadar Tamamlamak İstiyoruz'

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının 10 binin altına düştüğünü söyledi. BioNTech CEO’su Prof.

Uğur Şahin: '120 Milyon Doz İçin İmza Attık, Eylül Ayına Kadar Tamamlamak İstiyoruz'

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının 10 binin altına düştüğünü söyledi. BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ise 120 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını duyurdu.  s-885e81ddfb71e4f7eb0f86875a23c92339721b
Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:Bir güzel haberi vermek istedim. Özellikle kapanma dönemi sonrası bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz.Bugün özellikle Uğur Şahin hocamızın bazı görüşlerini bizzat kendisinden duymanızı istiyoruz. Duymasını istediği bazı konuları sıralamak istiyorum. Bildiğiniz gibi 27 Aralık’ta ilk anlaşmamızı yapmıştık. Ondan 3 ay önce başlayan görüşmelerimiz olmuştur. Bu süreçte haftada 2 kere görüşmemiz oldu.Son olarak 120 milyon dozluk anlaşma imzalanmış oldu. 4 ayda toplam 120 milyon aşı Türkiye’ye gelmiş olacak.

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin: '120 milyon doz olarak imza attık'

Burada konuşma imkanımız olduğu için çok mutluyum. Sayın Bakanımın anlattığı gibi Aralık’tan beri beraber konuşuyoruz. Türkiye’ye uyguladığımız aşıyı nasıl getirebiliriz diye. Aralık’ta 1,5 milyonu konuştuk. Sayın Bakan sağolsun iki üç hafta arada istediği dozları yükselttiler.120 milyon doz olarak imza attık. Çok mutluyum çünkü şimdi Türkiye bu altıncı ayın sonuna kadar, Haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz-Ağustos ve Eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz.Son 2 haftada bizim ekipler yoğun çalıştı. Ne zaman ne kadar aşı dozu geleceği hakkında anlaştık. Allah’ın izniyle biz de aşıları Türkiye’ye getireceğiz.Uğur Şahin’in ardından Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:Çok teşekkürler hocam. Arkadaşların bize göndermiş olduğu, 26 Mayıs’tan itibaren ilk iki haftayı planlamışlar. Özetle 120 milyon doz aşının şu ana kadar 6.1 milyonu bize teslim edildi. Haziran ayında 30 milyon olmak üzere Temmuz-Ağustos-Eylül’de 120 milyon toplam aşı Türkiye’ye gelmiş olacak. Artık ‘gelecek, olacak’ demekten öte somut icraatı görmek istiyoruz, vatandaşımız artık bu aşıya ulaşmak istiyor.

"30'dan fazla varyantta etkili"

Şahin, Bakan Koca'nın aşının varyantlara karşı etkisiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi.Bugüne kadar aşıyı 30'dan fazla varyantta test ettik. Mutasyonlara karşı aşımız etki gösteriyor. Bu hafta içerisinde Hindistan varyantını da test ettik. Buna karşı da aşımızın yüzde 70-75 oranında enfeksiyondan korumasını bekliyoruz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER