Ukrayna: Güneydeki karşı saldırılarımızda Rusların kayıpları artıyor

Ukrayna makamları, ülkenin güneyinde yaşanan çatışmalarda Rus güçlerinin kayıplarının arttığını öne sürdü. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasında, ülkenin güneyinde Rusya ile çatışmaların devam ettiği belirtilirken, Ukrayna ordusunun güneydeki karşı saldırıs.

Ukrayna: Güneydeki karşı saldırılarımızda Rusların kayıpları artıyor


Ukrayna makamları, ülkenin güneyinde yaşanan çatışmalarda Rus güçlerinin kayıplarının arttığını öne sürdü. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasında, ülkenin güneyinde Rusya ile çatışmaların devam ettiği belirtilirken, Ukrayna ordusunun güneydeki karşı saldırısı sonucunda Rusların ağır kayıplar verdiği iddia edildi.

Ukrayna: Son bir günde 201 Rus askeri öldü

Ukrayna'nın güneyinde son bir günde Rus askerlerine ait aralarında 12 tank, 18 zırhlı araç, 1 uçaksavar füze, 10'dan fazla top ve obüsün bulunduğu 43 teçhizatın yanı sıra 2 komuta merkezi ve 6 mühimmat deposunun yok edildiği söylenen açıklamada, son bir günde ayrıca 201 Rus askerinin öldüğü ifade edildi.

Ukrayna: 24 saldırı düzenledik

Ukrayna savaş uçaklarının Ruslara ait komuta merkezi ve mühimmat depoları, ulaşım yolları ve cephe hattına yönelik 24 saldırı düzenlediği kaydedilen açıklamada, ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Rus güçlerine ait insansız hava araçları, elektronik harp istasyonları, çok namlulu roket sistemleri ve hava savunma sistemlerinin hedef alındığı, bu saldırıların etkili olduğu aktarıldı.

Rusya'nın son 24 saatteki kayıpları

Rusların son bir günde 1 helikopter, 23 tank, 2 insansız hava aracı, 24 top, 1 hava savunma sistemi, 2 roketatar sistemi, 3 araç ve 33 zırhlı aracını kaybettiği, ayrıca Rus ordusunun son bir günde 450 askerini yitirdiği iddia edildi.

'Savaşın başından beri Rusya 234 uçak kaybetti'

Savaşın başından beri ise Rusya'ya ait 234 uçak, 205 helikopter, 1997 tank, 4 bin 345 zırhlı araç, 1115 top, 15 gemi ve hafif sürat teknesi, 851 insansız hava aracı, 3 bin 239 araç, 287 roketatar ve 153 hava savunma sisteminin imha edildiği, Rusların fırlattığı 196 seyir füzesinin Ukrayna hava savunma birliklerince vurularak imha edildiği ileri sürüldü.

Ruslar toplamda 48 bin 350 askerini yitirdi

Açıklamada, savaşın başlamasından beri Rus ordusunun toplam 48 bin 350 askerini kaybettiği iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığından 25 Mart'ta yapılan açıklamada, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuştu.

Rusya'dan Moldova'ya 'diyalog' çağrısı

 

Rusya "Vostok-2022" tatbikatına başladı

 

Rusya, AB vize hamlesine misilleme sözü verdi

 

Rusya, Ukrayna'nın iki gündür süren güney saldırılarını püskürttü

 

Rusya: Ukrayna ordusunun karşı saldırısı püskürtüldü

 

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER