Ukrayna'nın Herson şehrindeki siviller tahliye ediliyor

Rus kontrolündeki Herson'da yaşayan sivillerin, "saldırı tehlikesi bulunduğu" gerekçesiyle Dnipro Nehri'nin sol kıyısına tahliyesi başladı.

Ukrayna'nın Herson şehrindeki siviller tahliye ediliyor

Rus kontrolündeki Herson'da yaşayan sivillerin, "saldırı tehlikesi bulunduğu" gerekçesiyle Dnipro Nehri'nin sol kıyısına tahliyesi başladı. Herson bölgesine bağlı Oleşki ve Gola Pristan şehirlerine getirilen sivillerin, bazılarının Rusya'nın Rostov, Krasnodar, Stavropol bölgesi ve ilhak edilen Kırım'a taşınacağı bildirildi.

Rus basınına göre Herson bölgesinin sözde valisi Vladimir Saldo, 50 ila 60 bin kişinin tahliye edileceğini ve bu sürecin kademeli şekilde yaklaşık bir hafta süreceğini söyledi.

Bölgede, Ukrayna'nın saldırılarına karşı savunma önlemlerinin alınmaya başladığı ifade edildi.

Ukrayna'nın saldırı düzenleyeceği beklentisi var

Vladimir Saldo, dün, Ukrayna askerlerinin bölgeye yönelik "büyük" çaplı saldırı düzenleyeceğini ve bu yüzden Herson'daki Berislavkiy, Belozorskiy, Snigirevkiy ve Aleksandrovskiy ilçelerinde yaşayan sivillerin Dnipro Nehri'nin sol kıyısına geçirileceğini söyleyerek, "Bu karar, saldırıların püskürtülebilmesi için büyük ölçekli savunma tahkimatlarının oluşturulmasından kaynaklanıyor" dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya tarafından ilhak edilmesine yönelik belgeleri 30 Eylül'de, yasaları da 5 Ekim'de imzalamıştı.

Ukrayna: Herson'da 400 kilometrekare alanı kontrol altına aldık

 

Zelenskiy: Herson bölgesinde sadece bugün 3 yerleşim yeri kurtarıldı

 

Ukrayna ordusunun ilerleyişi sürüyor: Herson'da 2 yerleşim yeri geri alındı

 

Putin, Herson ve Zaporijya ile ilgili kararnameleri imzaladı!

 

Herson bölgesi yönetimi, Rusya’ya bağlanmak için referandum düzenleyecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER