Ukrayna: Rus ordusunun saldırıları püskürtüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, Bahmut ve Kramotrsk yönlerinde karşılıklı saldırıların devam ettiği ama Slavyansk, Avdeevka, Zaporijya yönlerinde bazı yerleşim bölgelerini ele geçirmeye çalışan Rusların başarılı olamayınca geri çekildikleri ifade e.

Ukrayna: Rus ordusunun saldırıları püskürtüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, Bahmut ve Kramotrsk yönlerinde karşılıklı saldırıların devam ettiği ama Slavyansk, Avdeevka, Zaporijya yönlerinde bazı yerleşim bölgelerini ele geçirmeye çalışan Rusların başarılı olamayınca geri çekildikleri ifade edildi.

Ukraynskaya Pravda sitesinin ülkenin askeri bölge idarelerinden derlediği haberinde, dün gece Rus birliklerinin Lunahsk bölgesindeki 5 büyük saldırısının püskürtüldüğü ve 6 yönde savaşın sürdüğü belirtildi.

Donetsk'te 2 sivil öldü

Donetsk bölgesinde ise saldırılar sonucunda 2 sivilin öldüğü ve 19 müstakil ev, bir okul binası ile bir değirmenin hasar gördüğü bildirildi. Ayrıca Mıkolayiv yönünde ilerleyen Rus birliklerinin, Blahodat bölgesinde kısmi başarı elde ettikleri de açıklandı.

Savaşta ölen Rus asker sayısı: 45 bin 400

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saatte savaşta 200'den fazla Rus askerinin öldüğünü iddia etti. Böylece savaşın başlangıcından bu yana toplamda hayatını kaybeden Rus asker sayısı 45 bin 400 oldu.

Bunun yanı sıra Rusya'ya ait 234 uçak, 198 helikopter, 1917 tank, 4 bin 230 zırhlı araç, 266 roketatar sistemi, 145 hava savunma sistemi ve 815 insansız hava aracı da imha edildi.

Rusya: Ukrayna'da 1351 Rus askeri öldü

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan 25 Mart'ta yapılan açıklamada, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü belirtilmişti.

Zelenskiy: Müzakerelerin imkansız olduğu bir çizgi olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece video mesaj yoluyla, Mariupol'da Rus esaretinde tutulan Ukraynalı askerler için bir "gösteri duruşması" düzenlenmesi durumunda Rusya ile herhangi bir  görüşmenin imkansız olacağını söyledi.

Zelenskiy, "Eğer bu adi yargılama gerçekleşirse, insanlarımız tüm uluslararası anlaşmalar çiğnenerek bu sahnelere sürüklenirse bu, (Rusya ile) müzakerelerin imkansız olduğu bir çizgi olacaktır" dedi.

Rusya Türkiye’ye borç mu verecek?

 

Zelenskiy'den Ukraynalı esirler için Rusya'ya ültimatom

 

Bosch, Rusya’da iki fabrika için alıcı arıyor

 

Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

 

Rusya şokta! Dugin'e planlanan suikastte kızı öldü

 

Rusya Savunma Bakanlığı: ABD'li 20 savaşçıyı öldürdük

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER