Ukrayna: Rusya doğudaki mevzilerini güçlendiriyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus askerlerinin doğudaki mevzilerini güçlendirdiğini, Rus uçaklarının doğu bölgesindeki sivil ve askeri altyapı tesisleri ile ülkenin diğer bölgelerindeki sanayi tesislerini bombaladığını bildlirdi. Rus güçlerinin, Slobojansk ve Harkiv yönleri.

Ukrayna: Rusya doğudaki mevzilerini güçlendiriyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus askerlerinin doğudaki mevzilerini güçlendirdiğini, Rus uçaklarının doğu bölgesindeki sivil ve askeri altyapı tesisleri ile ülkenin diğer bölgelerindeki sanayi tesislerini bombaladığını bildlirdi.

Rus güçlerinin, Slobojansk ve Harkiv yönlerinde Ukrayna ordusunun ilerlemesini engellemeye çalıştığı, Slavyansk yönünde ise yeniden taarruza geçmeye hazırlandığı kaydedilen açıklamada, Rusların Donetsk yönünde havan topları, roket sistemleri ve hava araçlarıyla, Liman yönünde Drobişevo kasabasına saldırdığı söylendi.

Kasabalara saldırı başarısız oldu

Açıklamada, Rus güçlerinin Sirotino, Vıskrıva, Kamyanka ve Ugledar kasabalarına düzenlediği saldırıların başarılı olamadığı vurgulanarak, Rusya'nın Kamenskoy, Orehovo, Novoselka ve Gulyaipole yerleşim alanlarındaki sivil altyapılara, Liman, Tavrida, Trudolyubovka ve Osokorovka'da konuşlanan Ukrayna ordusuna ateş açtığı belirtildi.

Yılan adası civarında kurtarma çalışmaları

Rus uçaklarınca Odessa bölgesindeki Belgorod-Dnestrovsky semtine füze saldırısı düzenlenmesi sonucu sivil altyapı tesislerinin vurulduğu, özel binaların yıkıldığı ifade edilen açıklamada, Rus çıkarma gemisinin vurulduğu yakınlarındaki sularda Rus güçlerince kurtarma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Donetsk ve Luhansk'ta son bir günde Rus ordusunun 11 saldırısının püskürtüldüğü, 5 tank, bir uçaksavar füze sistemi, 6 topçu sistemi, 12 zırhlı savaş aracı ve aracın yok edildiği, bir Su-25 uçağı, 3 İHA ve bir seyir füzesinin vurulduğu söylendi.

Ukrayna: Mariupol’den 53'ü ağır yaralı 264 asker tahliye edildi

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

Biden ve Miçotakis Beyaz Saray'da Ukrayna savaşını görüştü

Zelenskiy: Ukrayna Harkiv'e hakim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER