Ukrayna, Türkiye'den Silah Almak İçin SADAT'a Başvurmuş

"Mevzuat müsait değil" Türkiye'de kamp kurmayı ve eğitim vermeyi Milli Savunma Bakanlığı'ndan talep etme nedenlerini şöyle açıkladı:“Neden? Biz pazarlamaya ilk başladığımızda Malezya Emniyeti'nden talep geldi.

Ukrayna, Türkiye'den Silah Almak İçin SADAT'a Başvurmuş
s-6ecdf205dc095cfc047eb15c1d4b8cd86f06cc

"Mevzuat müsait değil"

Türkiye'de kamp kurmayı ve eğitim vermeyi Milli Savunma Bakanlığı'ndan talep etme nedenlerini şöyle açıkladı:“Neden? Biz pazarlamaya ilk başladığımızda Malezya Emniyeti'nden talep geldi. Dediler ki, ‘Nerede yapılacak?' Tabi ki Malezya'da. 'Bizim eğitim verebileceğimiz yerimiz yok’ dedik. ‘Biz bu eğitimleri İngiltere'de alıyoruz, özel şirketler var. Aynı şartlarda olursa sizden alırız’ dediler. Biz de istedik.(Neden yer vermediler?) Mevzuat müsait değil. Değişiklik önerdik. Savunma Sanayi Güvenliği Kanunu, silah ve mühimmat alım satımını düzenlemiş. Ancak yarın savunma sanayi, güvenlik, stratejik danışmanlık ve özel askeri eğitim şirketi olur diye düşünmemiş.”

"Bugün silahlı kuvvetlerine hizmet sunduğumuz ülkeler var”

Gayrimüslim ülkelerde askeri eğitim vermeyi tercih etmediklerini, oralara pazarlama faaliyeti yürütmediklerini söyleyen Tanrıverdi, “Şu ana kadar 20-25 ülkeye proje ürettik. Bugün silahlı kuvvetlerine hizmet sunduğumuz ülkeler var” diye konuştu. Tanrıverdi eğitim içeriğini de, “Temel özel kuvvet eğitimi. Su altı, su üstü, kara ve hava eğitimleri” olarak açıkladı.

"Ukrayna'nın talebi var"

“Hizmet vermeyi kabul ettiğimiz ülkelerle ilgili talep geldiğinde Milli Savunma Bakanlığı'na, Dışişleri'ne, MİT'e ve Cumhurbaşkanlığı'na 'Uygun mu?' diye yazıyoruz. Sadece bir ülke için 'Olmaz' denildi. Kabul etmeyecekleri bir şey yapmıyoruz. Şu an Ukrayna'nın talebi var. Biz sorduk” diye konuşan Tanrıverdi, şunları kaydetti:“Türkiye'den satın almayı istediği ürünler var. Silah tabi. Yetki belgesi gönderdiler. ‘Sizin üzerinizden almak istiyoruz. Görüşmeleri ilerletemiyoruz’ dediler. Ne olduğunu anlamak için yazılı başvurduk. Pazartesi randevu talep ettik, cuma Kılıçdaroğlu buradaydı.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER