Ultra zengin Trump, dava açmak için para istedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump kendisinin seçmen usulsüzlüğü iddialarını önemsemedikleri gerekçesiyle CNN ve "diğer medya kuruluşlarına" dava açacağını önceki ayın sonlarında söylemişti. Eski ABD Başkanı'nın avukatı, geçen ay CNN'in üst yöneticisi Chris Licht'e 282 sayf.

Ultra zengin Trump, dava açmak için para istedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump kendisinin seçmen usulsüzlüğü iddialarını önemsemedikleri gerekçesiyle CNN ve "diğer medya kuruluşlarına" dava açacağını önceki ayın sonlarında söylemişti.

Eski ABD Başkanı'nın avukatı, geçen ay CNN'in üst yöneticisi Chris Licht'e 282 sayfalık bir mektup gönderdi. Kablolu ağda yayın yapan televizyon kanalının Trump'ı karaladığını, kanıtlanmamış seçmen usulsüzlüğü suçlamaları nedeniyle onu yalancı ilan ettiğini ve "Başkan Trump'ın meşruiyeti ve yetkinliğine karşı çıkan bir anlatıyı sürekli beslediğini" bu mektupta savundu.

Mektupta, Trump'ın yanlış ve karalayıcı olduğunu iddia ettiği, yazılı mecra ve canlı yayındaki haberlerin derlemeleri yer alıyor.

"CNN'in seçimden hem önce hem de sonra yaptığı haberler, Başkan Trump'ın meşruiyeti ve yetkinliğine karşı çıkan bir anlatıyı sürekli besledi" ifadelerine mektupta yer verildi.

Trump, Save America (Amerika'yı Kurtar) siyasi eylem komitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Tekrarlı bir şekilde bana karşı karalayıcı ifadeler kullandıkları gerekçesiyle dava açma niyetimi CNN'e bildirdim" dedi.

"2020 Seçimleri'ndeki sahtekarlığa dair güçlü kanıtlarla ilgili olarak beni karalayıp halkı aldatan diğer medya kuruluşlarına karşı yasal işlemleri başlatacağını" da söyledi. Bağış toplamak için gönderdiği yeni e-postada "en iyi ve en kendini adamış destekçilerine" seslenen eski ABD Başkanı'nın, onları "Yalan Haberci CNN'e açacağım DAVADA yanımda olsunlar" diye isimlerini eklemeye çağırdığı bildirildi.

Trump: "Tekrar yapmak zorunda kalabiliriz"

 

Trump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi

 

Trump: ABD'ye benim dönemimde saygı duyuluyordu

 

Trump LGBT'yi hedef aldı: Yalnızca erkekler ve kadınlar vardır

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER