Üniversite Öğrencilerinin Çağrısı: #YTÜMilletBahçesiOlmasın

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne yapılması planlanan millet bahçesine öğrenciler karşı çıkıyor.

Üniversite Öğrencilerinin Çağrısı: #YTÜMilletBahçesiOlmasın

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne yapılması planlanan millet bahçesine öğrenciler karşı çıkıyor. Üniversiteler, millet bahçesi değil, yurt ve kütüphane istiyor.

s-4254d391643e1597ae25f4b5efa12c9f679dc7 Millet bahçeleri, seçim öncesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın en önemli vaatleri arasında yer alıyordu. Millet bahçesi olarak belirlenen yerlerden biri de Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü oldu.İhale tarihi TOKİ tarafından 5 Eylül olarak belirlenirken, kampüslerinin millet bahçesine dönüştürülmesi karşısında üniversite öğrencileri kaygılı ve öfkeli. Üniversitedeki yurt ve kütüphane yetersizliğine dikkat çeken öğrenciler, asıl ihtiyaç duyulanın bunlar olduğunu vurguluyor.İmza kampanyaları düzenlediklerini, dilekçeler verdiklerini kaydeden öğrenciler, bu kanallardan bir sonuç alamadıklarını ifade ediyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan üniversiteli gençler, projenin iptal edilmesi için çaba gösteriyor.

Öğrenciler millet bahçesine karşı sosyal medyadan çağrı yapıp destek talep ediyor...

Üniversite öğrencileri 4 Ağustos Pazar günü Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda eylem yapma kararı aldıklarını bildirdi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Geçtiğimiz günlerde, rektörlük tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne yapılacağı duyurulan Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. Davutpaşa Kampüsü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi duyurulduğu andan itibaren biz öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Topladığımız imzalar, verdiğimiz dilekçeler görmezden gelinerek üniversitenin asıl öznesi olan öğrenciler yok sayılmaya çalışıldı.Üniversitemizin her karışına yapılacak müdahalenin biz öğrencilerin yararına ve taleplerine dair olması gerekirken “belli koşullarda belli kişilere” açık olacağı söylenerek kimlerin hangi koşulda girebileceği ile ilgili bilgi verilmemesi, durumu güvensiz hale getirmekle birlikte belirsizliğe sürüklemektedir. Proje peyzaj düzenlemesiyle kalmayıp Davutpaşa Kampüsü’nü rant ve talana açarak kampüs hayatını derinden etkileyerek değişime sokacaktır. Bugün üniversitelere yapılan saldırıların hepsi kendisini aynı biçimde YTÜ’de göstermektedir. İstanbul Üniversitesi’nde üniversitelerin bölünmesi, ODTÜ’ de doğayı katlederek öğrencilerin yaşam alanının öğrencilere sormadan değiştirilmesi Davutpaşa Kampüsü’ne Millet Bahçesi projesi olarak yansımaktadır.Biz öğrenciler yaşam alanımıza, kampüsümüze sahip çıkıyoruz. Kampüs içerisinde güvensiz koşullarda yaşamak istemiyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi biz üniversitelilerindir, üniversite içerisine yapılacak her hamlede de söz hakkı bizimdir, öğrencilerindir.Tüm öğrencileri yaşam alanını, kampüsünü savunmaya, birlikte neler yapabileceğimizi konuşmaya 4 Ağustos Pazar günü saat 17.00’da Abbasağa’da foruma çağırıyoruz. 2 yıl önce “Yıldız külliye olmayacak” sözleriyle Yıldız Kampüsü’ne sahip çıktıysak bugün de aynı inanç ve kararla “Yıldız Teknik bizimdir” diyerek kampüsümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER