Üniversiteler İçin 'Fuhuş Evleri' Diyen Prof. Ebubekir Sofuoğlu Hakkında İnceleme

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.

Üniversiteler İçin 'Fuhuş Evleri' Diyen Prof. Ebubekir Sofuoğlu Hakkında İnceleme

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal açıklaması hakkında işlem başlatacaklarını açıkladı. 

s-362c7b0a3ea1bfc486f71f14582f502b41bd5e
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için "Fuhuş evleri" sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Akit TV'de Üniversitelerin Fuhuş Evleri Olduğunu Söyleyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na Tepkiler Gecikmedi -

Rektör Savaşan: Kabul edilmesi mümkün değil

s-f4c85c9c989a3e87df86dda0de3e7b9df4c900
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sofuoğlu hakkında işlem başlatacakları bilgisini verdi. Rektör Savaşan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

AKP'li Yavuz: "Derhal özür dilemeli"

s-a9f4055a0de0c49df19402c88dcf9b8681c298
Öte yandan, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ifadelerine tepki gösterdi. Yavuz şunları söyledi:“Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun, hem Sakarya’yı ve hem de Sakarya Üniversitesi'ni zan altında bırakan "Fuhuş Evleri" söylemini tasvip etmemiz mümkün değildir. Derhal Sakarya’mızdan, Sakarya Üniversitemizden ve tüm öğrenci kardeşlerimizden özür dilemelidir. Sofuoğlu’nun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da söylemine alet etmesi ayrı bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanımızın bahsedildiği şekliyle bir söylemi söz konusu değildir. Olmayan bir söylemi varmış gibi kendi söylemine dayanak yapmak çok büyük bir sorumsuzluktur"

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kız Arkadaşı 'Bu Gece Benim Sıramdı' Diyerek Kıskanmış: Eşi ve Sevgilisiyle Aynı Evde Yaşayan Adam Öldürüldü - Charlie Hebdo Davasında Karar Açıklandı: İkisi Türk 14 Zanlıya Ceza Yağdı - Yargıtay'dan Maske Cezası Kararı: 'Polisin Ceza Yazma Yetkisi Yok'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER