Uyuşturucu Baronu Zindaşti'nin Tahliyesinde Adı Geçen Burhan Kuzu'nun, 'Hanımağa' Güniz Akkuş ile Fotoğrafları Çıktı

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için egemen ve savcılara zorlama yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu'nun, Tüzük Komisyonu Başkanı olduğu dönemde "hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş'u Meclis'teki makam odasında ağırladığı .

Uyuşturucu Baronu Zindaşti'nin Tahliyesinde Adı Geçen Burhan Kuzu'nun, 'Hanımağa' Güniz Akkuş ile Fotoğrafları Çıktı

İranuyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için egemen ve savcılara zorlama yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu'nun, Tüzük Komisyonu Başkanı olduğu dönemde "hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş'u Meclis'teki makam odasında ağırladığı ortaya çıktı. 

s-c233df836524c86ef1fa7476cf6fd39786e40b
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine tarafından, katıldığı bir canlı yayında, “Benim baronla filan işim olmaz. Bulunduğum konum buna müsait değil, mizacım müsait değil. Sigara bile bilmem, beni bilen bilir” şeklinde açıklamalarda bulunan eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun kabahat örgütü lideri Sedat Peker’i tehdit eden, hanım ağa lakaplı mafya Güniz Akkuş’u TBBM’deki makamında ağırladığı ortaya çıktı.Akkuş, o dönem Kuzu’ya ait olan makam odasında Kuzu’nun koltuğunda oturdu. Hem Kuzu’ya devir edilen makam aracına da bindi. Odada ve makam aracında çektiği fotoğrafları ise sosyal medya hesabından paylaştı.

"Yardım istemek için geldi"

s-5c1c5cddaf3c6bc2425e41806cd810cbb02a52
Kuzu, Güniz Akkuş’un AKP’den milletvekili aday adayı olduğu dönemde kendisinden yardım istemek için Meclis’e geldiğini savundu. Güniz Akkuş ise söz konusu fotoğrafların Burhan Kuzu’yu ziyaret ettiği sırada çekildiğini söyledi. Akkuş, “Ben 3 dönem milletvekili aday adayıydım. Bütün bakanlar ve milletvekilleriyle oturup kalktım. İçişleri Bakanımız bile seviyor beni. Benim tüm bakanlarla resmim var. Kuzu’nun makam aracına bindim. Milletvekili aday adayı olunca görüşmelere vs. gidiyoruz. Makam aracına tabii bineriz. Burhan Hocam bana şaka yapardı. Ben karate Türkiye şampiyonuyum. O da Anayasa Komisyonu Başkanı’ydı. Burhan Hocam derdi ama, ‘Senle kurula girelim beni kızdıranlara tekme beygir.’Düşmanlarım, Sedat Peker yanlıları bana balçık atıyor. Ben mafya değilim” dedi. Hakkında “çete düzenlemek”, “haraç edinmek” gibi dağıtılmış suçlardan bahşedilen 22 sene hapis cezasının ne aşamada olduğunu sorduğumuz Akkuş, “Yargıtay hapis cezasını bozdu. Beraat ettim. Zaten FETÖ’nün hazırladığı bir dosyaydı” diye cevap verdi.

Kısa süre önce suç örgütlerine karşın operasyonda gözaltına alınan Güniz Akkuş, sonradan özgürlük bırakılmıştı

'Hijyen' Operasyonunda Gözaltına Alınan 'Hanımağa' Güniz Akkuş Serbest -

İYİ Parti'den Kuzu'ya: "Namusun varsa açıkla"

s-95316d52b2b0afc87a46892fd8371486459c03
TBMM’de basın toplantısı düzenyelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP’li Burhan Kuzu’nun, katıldığı bir televizyon programında, uyuştucuru baronu İranlı Zindaşti’nin terhis edilmesiyle ilgili “Türkiye’de yargıyı arayan ne birincil ne de son siyasetçi benim, bunlar doğal şeyler” sözlerine karşı çıktı. Dervişoğlu, şunları söyledi: “Seslenmek ancak kendi işledikleri suça yasal düzenleme yaparak bir kılıf hazırlamışlar. Beni ilgilendiren şu; ‘Bu kabil yargılamalarda arayan ne birincil siyasetçiyim ne de sonum’ diyor.Burhan Kuzu’ya eğer zihin namusu var ise kendisi siyasetçi kimliğin ötesinde de akademisyen; bilimsel bir namusa sahipse kendinden önce arayanları ve kendinden sonra da aramaya devam edenleri açıklamalıdır.”

Ne olmuştu?

Burhan Kuzu'nun 'Nüfuz Ticareti' Suçundan 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi - 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 3 adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı. 6 ay tutsak kalan Zindaşti, gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti. Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına yeniden ulaşılamamıştı. İddiaya tarafından eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı. Zindaşti ile olan ilişkileri resim ve HTS kayıtlarıyla belgelenen Burhan Kuzu hakkında başlatılan soruşturma iki önce ay tamamlandı ve Kuzu hakkında, “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER