Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tarif

Klasik kahvaltı sofralarınızı ziyafete dönüştürecek pratik öneriler! Güne güzel başlamanızı sağlayacak olan tariflerimize bayılacaksınız! Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık TarifUyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tarif KAHVALTILIK MUFFİN1 SB un1/2 SB mısır.

Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tarif

Klasik kahvaltı sofralarınızı ziyafete dönüştürecek pratik öneriler! Güne güzel başlamanızı sağlayacak olan tariflerimize bayılacaksınız! Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık TarifUyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tarif

KAHVALTILIK MUFFİN

1 SB un1/2 SB mısır unu2 yumurta1 paket kabartma tozu1/2 SB süt1/2 SB zeytinyağı3/4 SB yoğurt1 SB kaşar peyniri6 YK zeytin4 dal taze soğan1 TK tuz1 TK kekik1 TK pul biberToz kırmızı biber1/2 SB mısırÜzeri için:1 SB hellim peyniri rendesiİlk olarak sıvı malzemeleri karıştırma kabına dökün. Üzerine kuru malzemeleri ve kaşar peyniri ilave edip güzelce karıştırın. Muffin tepsisine cupcake kağıtlarını koyun ve karışımı paylaştırın. Üzerine hellim peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 15 dakika sonrasında ızgara ayarında hellim peyniri kızarana kadar pişirin.

TAHİNLİ BALLI GÖZLEME

2 adet yufka6 YK tahin helvası 5 YK tahin1 YK bal2 YK fındıkTahin helvasını elinizle parçalayın. Yufkaları serin. Orta kısmına tahin helvası, tahin, bal ve fındığı serpin. Mektup gibi yufkayı katlayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin.

ISPANAKLI YUMURTA

1/2 soğan3 diş sarımsak1/2 TK pul biber1 tutam muskat2 YK un1 SB sebze suyu1/2 SB krema3/4 SB kaşar peyniri1/2 TK tuz2 SB ıspanak3 yumurtaSoğanı julyen doğrayın ve soteleyin. Sarımsak püresi, muskat, pul biber ve unu ekleyip karıştırarak pişirin. Üzerine sebze suyu ve kremayı ekleyin. Kaynadıktan sonra yozu ve kaşar peyniri ilave edin. Doğranmış ıspanakları da ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Sonrasında tavanın üzerinde 3 delik açın ve yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine tuz, karabiber serpip peynir rendeleyin. Kapağı kapalı şekilde 5 dakika pişirin.

BULUT YUMURTA

2 yumurta beyazı2 yumurta sarısıPastırmaKarabiberTuzYumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Pastırmayı şerit şerit doğrayın. Yumurta beyazlarını köpük olana kadar 3-4dk çırpın. İçine ince dilimlediğiniz pastırmayı tuz ve karabiberi ekleyin. Yağlı kağıt üzerine 3-4 kaşık koyup ortalarını çukur şekilde bastırın. 220 derece fırında 3-4dk pişirin. Yumurta sarılarını çukurlara koyun ve tekrar fırına verin. 220 derecede 2-3 dk daha pişirin.

BURGER PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ

6 parça milföy hamuru5-6 dilim burger peyniri6-7 dilim salam3 dilim domates1 yumurta sarısıMilföy hamuruna burger peyniri, salam ve domatesi koyun. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Kenarlarını çatalla ezin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-19 dakika pişirin.

PASTİÇ

Poğaça hamuru için:3 SB un1 YK kuru maya4 YK toz şeker1 çimdik tuz1/2 SB süt1/3 SB sıvı yağ1/2 SB suiç harcı için;1.5 su bardağı süt1/3 TK tarçın3/4 SB kuru üzüm1/3 SB ufalanmış fındıkHazır kekÜzeri için:SusamPoğaça hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba koyun ve azar azar suyu ilave edin. 35-40 dakika hamuru mayalandırın. Bu sırada hazır keki parçalayıp süt, kuru üzüm, tarçın ve fındığı karıştırın. Mayalanan hamuru incecik açın. Üzerine harcı sürün ve rulo yapın ve dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Tepside 15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER