Vakıfbank'tan 'Yönetimin İş Tecrübesi' Tablosu: 9 Yönetim Kurulu Üyesi'nden 3'ünün Bankacılık Tecrübesi Yok

Vakıfbank, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na  gönderdiği 1 Ocak-30 Haziran dönemine ait finansal raporunun yanında, yönetim kademesinin iş tecrübesine ilişkin bir tablo da paylaştı.Yönetim Kurulu üyelerinin 9'unun 3'ü hiç bankacılık tecrübesine sahip değilken, ataması gündemd.

Vakıfbank'tan 'Yönetimin İş Tecrübesi' Tablosu: 9 Yönetim Kurulu Üyesi'nden 3'ünün Bankacılık Tecrübesi Yok

Vakıfbank, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na  gönderdiği 1 Ocak-30 Haziran dönemine ait finansal raporunun yanında, yönetim kademesinin iş tecrübesine ilişkin bir tablo da paylaştı.

Yönetim Kurulu üyelerinin 9'unun 3'ü hiç bankacılık tecrübesine sahip değilken, ataması gündemde yer bulan güreşçi Hamza Yerlikaya'nın tecrübesi de, tabloda boş olarak bırakıldı.

Bankanın zirvesindeki isim Abdülkadir Aksu'nun bankacılık tecrübesi 1 yıl

s-6ae6371c6443ce08864721ce46e415c8714b5b
Kamu bankalarına yapılan üst düzey atamalardaki 'liyakat' tartışması, geçtiğimiz aylarda güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine atanması ile alevlenmişti.Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, bankanın KAP'a gönderdiği bir raporda yer alan "yönetimin iş tecrübesi" tablosu, bu tartışmayı yeniden gündeme getirdi.Bankanın zirvesindeki isim olan Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu'nun bankacılık tecrübesi sadece 1 yıl.

Yerlikaya'nın tecrübe satırı boş bırakıldı

s-c8bc0b8ad680967d3ce9ebcd46be8e08737f86

Yönetim Kurulu'nun 9 üyesinden 3'ünün bankacılık tecrübesi yok

s-0476b075d4404032edb346eaabd3e94be8afc6
Bankanın zirvesindeki isim Abdülkadir Aksu ile Kayseri eski milletvekili Sadık Yakut sektörde 1 yıllık kıdeme sahipken, Yerlikaya'nın tecrübesi bulunmuyor. Bankada, Genel Müdür yardımcısı görevindeki isimlerin bile, ortalama 25 yıllık bankacılık deneyimine sahip olduğu görülürken, Yönetim Kurulu'ndaki 3 ismin sektör tecrübesinin olmaması, "siyasi atama" tartışmasının yeniden gündeme getirdi.

Yerlikaya'nın bankanın yönetimine atanması çok konuşulmuştu...

Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetimine Atandı: 'Doları Kündeye Getirecek' - AKP'li Vekile Göre Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetimine Atanmasını Eleştirenler 'Vatan Sevgisinden' Şüphe Etmeli
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER