Vali AKP'li Belediye Başkanına İsyan Etti: 'Utancımdan Sokağa Çıkamam'

Erzurum Havaalanı'nda sürdürülen çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AKP İl Başkanı Mehmet Muhakkak Öz ile birlikte denetleyici Vali Okay Memiş, "Bu sene de burası bitmezse ben valilik mesleğini yapamam kardeşim, utancımdan sokağa çıkamam.

Vali AKP'li Belediye Başkanına İsyan Etti: 'Utancımdan Sokağa Çıkamam'

Erzurum Havaalanı'nda sürdürülen çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AKP İl Başkanı Mehmet Muhakkak Öz ile birlikte denetleyici Vali Okay Memiş, "Bu sene de burası bitmezse ben valilik mesleğini yapamam kardeşim, utancımdan sokağa çıkamam. Trabzon Havaalanı bitti, biz niye bu perişanlığı çekelim? Büyükşehir belediye başkanım, 3.5 kilometre yol ne çağrıda bulunmak başkanım? 2 senedir böyle bir rezalet var mı?" diyerek ayaklanma etti.

s-55a976076b331bbb0eaebfaf625e057f963d2d
Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKP İl Başkanı Mehmet Belirli Öz ile birlikte Erzurum Havalimanı’nda geçen yıl başlanan ama bitirilemeyen, sisli ve yağışlı havalarda uçuş trafiğinde emniyeti sağlayacak ‘Kategori 3A (CAT-3A)’ sisteminin montaj çalışmalarını denetledi.

2 yılda 3.5 kilometrelik asfalt dükülemedi

2 yılda 3.5 kilometrelik asfalt dükülemedi2 yılda 3.5 kilometrelik asfalt dükülemedi İnşaatın yapımını üstlenen firma yetkilisi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi görevlileriyle birlikte asfalt dökülen pisti gezen Vali Memiş, 2 yıldan beri 3,5 kilometrelik asfaltın bitirilmemesine tepki gösterdi. Havalimanında beceriksiz iş makinesiyle alıştırma yapıldığını gösteren Memiş, "Burada 2 iş makinesi var. Bunlar tatmin edici mi? Hiçbir türlü bahane kabul etmiyorum. Pandemi olmasına karşın Trabzon Havaalanı kısa sürede tamamlandı. Bu yıl de burası bitmezse ben valilik mesleğini yapamam kardeşim, utancımdan sokağa çıkamam. Geçen sene de aynı şeyi yaptılar. Size güvenimiz kalmadı. Geçen yıl biçare olduk. Trabzon Havalimanı bitti, biz niye bu perişanlığı çekelim? Büyükşehir Belediye Başkanım 3,5 kilometre yol ne aramak başkanım? 2 senedir böyle bir rezalet var mı?" diye konuştu.

"Bu tempoda devam ederse yeniden yetişmeyecek"

s-66414baaa5de0dcb94ed1d4075590e981c6f96
Çalışmaların devam ettiği havaalanı pistinde basın mensuplarına açıklamalarda yer alan Vali Memiş şöyle konuştu: 
"Erzurum Milletlerarası Havalimanı'nda geçen sene yapımla ilgili sorun yaşadık. İnşaat yetişmedi. Bu sene müteahhit firma ve genel müdürlük söz verdi, 'yetişecek' diye. Geldik, gördük, egzersiz devam ediyor. Endişemiz, bu ilin valisi olarak geçen yıl de her ay geldiğimizde bu tempoda bir çalışma vardı. Alıştırma bu tempoda devam ederse yine yetişmeyecek. Burası artık bizim korkulu rüyamız haline geldi. Bilhassa sizlerle geldik buraya. Şimdi genel müdür ve sayın bakanla görüşerek durumu talep edeceğiz ve iş makinelerinin gücünün artırılarak bitirilmesini istiyoruz. Burayı bitiremezsek bu ilde vali olarak tayin yapamam, utancımdan sokağa çıkamam. Şu Anda bu işi resmiyete döküyoruz, yazılı olarak ikaz edeceğiz. Buradaki alıştırma bizim tarafımızdan yeterli gözükmüyor."

"Geçen yıl benzer şeyi yaptılar"

s-eab10b4e1cbb175022fe13e5551d94ffba9fa4
Havalimanındaki çalışmaları geçen yıldan beri takip ettiklerini anlatan Memiş, "İhaleyi yapan biz değiliz valilik olarak. İhaleyi yapan Ankara genel müdürlük. Müteahhit işyeri taşeronla sorun yaşamıştı, derhal kanımca kendi yapıyor güya. Sizce bu iş yeterli mi? Geçen sene benzer şeyi yaptılar. Benzer şekilde 'Yetişecek efendim' dediler kış geldi. Sitemde haksız mıyız arkadaşlar? 'Şimdilik sorun yok' deniyor. Geçen sene de benzer ifadeyi kullandılar. Benim yerimde olsanız ne yapardınız, arkadaşlar sizlere soruyorum?" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER