Virüs Bir Kişiden Bütün Apartmana Bulaştı: 'Boğaz Enfeksiyonu Olduğumu Söyleyip Eve Gönderdiler'

Bağcılar’da Abdürrahim Aras’ın (35) koronavirüs test sonucu pozitifi çıkınca aile apartmanı karantina altına alındı.

Virüs Bir Kişiden Bütün Apartmana Bulaştı: 'Boğaz Enfeksiyonu Olduğumu Söyleyip Eve Gönderdiler'

Bağcılar’da Abdürrahim Aras’ın (35) koronavirüs test sonucu pozitifi çıkınca aile apartmanı karantina altına alındı. Binada yaşayan 16 kişiye test yapıldı, 10'unun sonucu pozitif. Aras’ın yeğeni Muhammet Mustafa Aras, “Amcam rahatsızlanınca apartmanda oturan herkes ‘geçmiş olsun’ ziyaretine gitti. Ondan herkese yayıldı” dedi. Abdürrahim Aras ise rahatsızlanınca gittiği hastanede kendisine boğaz enfeksiyonu teşhisi konulduğunu ve işte çalışmaya devam ettiğini belirterek "İlk hastaneye gittiğimde bana test yapılmış olsaydı, belki de şu an bütün aileye yayılmayacaktı" dedi.

s-3c182dff91d6413699de2a566b50fe9524409b
İstanbul Bağcılar’da dört bina yeni tip koronavirüs nedeniyle önceki gün karantina altına alındı. Bağcılar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Merkez, Çınar, Kirazlı ve Kazım Karabekir mahallelerindeki 4 binadaki vatandaşlarımızda yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle bu binalarda karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

16 kişiden 10'unun sonuçları pozitif

s-b970b525569cca2302c3f88bd8555c88e782bf
Bağcılar Merkez Mahallesi’ndeki 4 katlı, 4 daireli Aras Apartmanı da karantina altına alınan binalardan biri.  Aras Apartmanı'nda yaşayan 18 yaşındaki Muhammed Ali Aras, “Amcam Abdürrahim Aras bir hastanede temizlik görevlisi. Bir gün işten gelince şiddetli öksürmeye başladı ve ateşi yükseldi. Apartmandaki herkes amcama ‘geçmiş olsun’a gitti. Öksürük devam edince kendisini hastaneye götürdüm ve test yapıldı, sonucu pozitif çıktı" dedi. Daha sonra apartmanda yaşayan herkese test yapıldığını ve 16 kişiden 10'nun sonuçlarının pozitif çıktığını aktaran Aras, "Diğerlerinin testi tekrar yapılacak. Evde kendimizi izole ettik. Sadece bir kişi yemek yapıyor. Herkes kendi odasında kalıyor. Evde maskesiz dolaşmıyoruz" diye konuştu.

"Annemle babamın kronik rahatsızlıkları var"

s-5528f37e6d3ce35d9e624c4500413e10c1da9b
3 gün önce karantina altına alınan apartmana dün öğle saatlerinde bir ambulans gelmişti. Ambulansın kronik rahatsızlıkları bulunan annesi ve babası için geldiğini söyleyen Aras, “Annemle babamın kronik rahatsızlıkları var. Annem 33, babam 38 yaşında. Annemde tansiyon, babamda böbrek rahatsızlığı var. Onların şikayetleri biraz daha fazla. Dün de ambulans çağırdık. Hastaneye götürdüler, orada tedavi ettikten sonra eve geri gönderdiler" diye konuştu.

"Boğaz enfeksiyonu olduğumu söyleyip eve gönderdiler"

s-ee4401b42ea953095788a0e74cbd1565ead806
İlk koronavirüs teşhisi konan Abdürrahim Aras ise şöyle konuştu:“Kendimi rahatsız hissedince, Bağcılar Devlet Hastanesi’ne gittim, karantina hastanesi olduğu için beni almadılar. Bunun üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne gittim, burada soğuk algınlığına bağlı boğaz enfeksiyonumun olduğunu söyleyip ilaç yazıp eve gönderdiler. Bunun üzerine işime devam ettim ve verilen ilaçları kullanmaya başladım. Tabii bu sürede aile apartmanı olduğu için ailede herkes yanıma gelmişti. Hastaneye gitmemden yaklaşık dört gün sonra da iş yerinde merdivenleri çıkmaya başladığımda nefes darlığı hissetmeye başladım ve amirlerime virüs belirtilerinin olduğunu söyledim. Çalıştığım özel hastanede test yapıldı ve pozitif çıktığını öğrendik. Eve geldiğimde de kendimi tamamen izole ettim, odadan çıkmadım. Benimle yaşayan anne ve babamı alt kattaki kardeşimin evine gönderdim. Ancak izoleden önce hep yan yanaydık. Daha sonra ise apartmandaki ailemin test yapmasını istedim ve onların da test sonucu pozitif çıktı. İlk hastaneye gittiğimde bana test yapılmış olsaydı, belki de şu an bütün aileye yayılmayacaktı. Çünkü başta herkes benim soğuk algınlığım olduğunu biliyordu.”Karantina binalarına giriş ve çıkış yasak olması sebebiyle bina önünde polis ekipleri nöbet tutuyor.Milliyet ve DHA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER