Yangınlarda Son Durum: Köyceğiz ve Bodrum'da Alevler Şiddetlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde makilik alanda başlayıp ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 13'üncü günde devam ederken rüzgarın şiddetiyle öğle saatlerinde Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü.Bunun yanı sıra Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik .

Yangınlarda Son Durum: Köyceğiz ve Bodrum'da Alevler Şiddetlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde makilik alanda başlayıp ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 13'üncü günde devam ederken rüzgarın şiddetiyle öğle saatlerinde Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü.

Bunun yanı sıra Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangını söndürmek için ekipler çalışma başlattı.

s-134b01b580b73f5c949c2cfbd57f333f0be0b5
Köyceğiz Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda 29 Temmuz günü saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ile orman işçileri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın, ormana sıçrarken, ekipler ise alevlerle yoğun mücadele başlattı. Orman, itfaiye, polis, jandarma, Kızılay ve UMKE ekiplerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri de bölgede görev yapıyor.

9 helikopter yangına müdahale ediyor

s-461b9eb52cf3d6e956fe02509c01bf370a2da6
Yangın, 13'üncü günde Çövmen Yaylası ile Çiçekbaba Dağı arasındaki vadide devam ederken bu hatta sarp yamaçlar ve derin vadilerin bulunması, karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyor. Bölgede, havadan 9 helikopterle aralıksız müdahalede bulunuluyor.Sabah saatlerince Köyceğiz'deki son durumu CNN Türk canlı yayınında anlatan DHA muhabiri Tolga Taşçı, "Köyceğiz'de yangının 13. günü ve yangın devam ediyor. Dün olumlu haberler vermiştik, bugün de yine havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Alevler hala devam ediyor ve zaman zaman da büyüyebiliyor. Alevlerin olduğu bölgeye karadan ulaşmak neredeyse imkansız. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor alevler. Karadan da alevlere giden yeni yollar açılmaya çalışılıyor" açıklamasını yaptı.

'Köyceğiz'de yangın hala devam ediyor'

s-6d0e02bb1ed60070b98b2c462708ef5e66ada4
Rüzgarın şiddetini artırmasıyla öğle saatlerinde Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü. Farklı noktalara sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. DHA muhabiri Tolga Tahçı, CNN Türk canlı yayınında saat 16:00 itibariyle Köyceğiz'deki son durumu şöyle anlattı:
''Yaklaşık 2 saat önce alevler rüzgarın şiddetini artırmasıyla yeniden yükselmişti. Hemen havadan müdahale başladı, karadan müdahale yapılması neredeyse imkansız. Alevler yeniden vadi seviyesine indirilmiş diyebiliriz kısmen de olsa. Yavaş yavaş kontrol altına alınmaya başladı o tutuşan bölgeler. Eğer bu dağın arkasına geçerse Denizli'ye dayanacak alevler. Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Köyceğiz'de yangın hala devam ediyor.''

Bodrum'da makilik alanda yangın

s-902b72bc49d7f58c5d1d824e9fda10896feea2
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangını söndürmek için ekipler çalışma başlattı.Bodrum'un Dereköy Mahallesi'ndeki otluk ve makilik alanda saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler söndürme çalışması başlattı.Rüzgarın etkiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

Bodrum'daki yangın böyle görüntülendi

Bodrum'daki yangın böyle görüntülendi Bodrum'daki yangın böyle görüntülendi 611280752dee4d7610fee426.jpg

Muğla, Antalya ve Aydın'daki diğer yangınlarda durum ne?

s-939b599da0cbf94e2593c9f1626e88ce10a4f9
Muğla'nın Ula ilçesindeki ormanlık ve zeytinlik alanda çıkan yangında bir hektar alan zarar gördü.Çıtlık Mahallesi'nde ormanlık ve zeytinlik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye ekibi sevk edildi.Yangın, ekiplerin 2 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık bir hektar alan zarar gördü.Aydın'ın merkez Efeler ilçesinde ağaçların da bulunduğu otluk alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri ile vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.Ata Mahallesi Kanal Yolu mevkisindeki otluk alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Durumu itfaiye ekiplerine bildiren bölgedeki vatandaşlar aynı zamanda yangına müdahale etti. Ağaçların da bulunduğu bölgedeki yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü.Aydın'ın merkez Efeler ilçesinde ağaçların da bulunduğu otluk alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri ile vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.Ata Mahallesi Kanal Yolu mevkisindeki otluk alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Durumu itfaiye ekiplerine bildiren bölgedeki vatandaşlar aynı zamanda yangına müdahale etti. Ağaçların da bulunduğu bölgedeki yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü.Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yaylaçavdır Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.İhbar üzerine bölgeye Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alındı.Milas'ın kırsal Beyciler Mahallesi'nde 31 Temmuz'da çıkan orman yangını, Bodrum'un Mazı ve Gökpınar mahallelerine sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle Mazı Mahallesi, yeniden tehlikeye girdi. Önce Aşağı Mazı, ardından Yukarı Mazı mevkilerindeki evler, alevlere teslim oldu. Her iki bölge de tahliye edildi. Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle alevler Çökertme Koyu ve Gökbel Mahallesi'nde etkili oldu. Buradaki mahalleler tahliye edilirken, bu kez alevler Türkevleri Mahallesi'ne yöneldi. Dağınık yerleşimin olduğu mahalledeki 3 ev kullanılmaz hale geldi. Havadan müdahalenin başlamasıyla Çökertme'deki yangın, kontrol altına alındı. Ören Mahallesi yönünde ilerleyen alevler, Kemerköy Termik Santrali'ne yöneldi. Santralin ana binasına dayanan alevler, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Ardından Gürceğiz ve Bayırköy mahallelerinde etkili olan yangında onlarca ev küle döndü.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yangın

s-a5b6168779ce5403a57393b4445ed91a15864b
Öte yandan İstanbul'un Sarıyer ilçesinde de orman yangını çıktı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına  ekiplerin müdahalesi sürüyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER