Yargıtay Üyesinin Uyarıları Dikkate Alınmadı: Sansür Yasasının 'Kritik' 29. Maddesi de Komisyondan Geçti!

Bugüne kadar komisyonda neler oldu? AKP ve MHP’nin 26 Mayıs’ta TBMM Başkanlığı’na sunduğu, basın kartı verilmesi ve iptaline ilişkin düzenlemelerin yanı sıra ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunun yaratıldığı 40 maddelik Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Deği.

Yargıtay Üyesinin Uyarıları Dikkate Alınmadı: Sansür Yasasının 'Kritik' 29. Maddesi de Komisyondan Geçti!
s-d1f71911b2b8e4eb2815f4f0c0f9b48af362dd

Bugüne kadar komisyonda neler oldu?

AKP ve MHP’nin 26 Mayıs’ta TBMM Başkanlığı’na sunduğu, basın kartı verilmesi ve iptaline ilişkin düzenlemelerin yanı sıra ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunun yaratıldığı 40 maddelik Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonu’nda devam ediyor. Teklifin müzakereleri geçen perşembe başlamış ve ilk madde kabul edilmişti. Dün de ikinci madde üzerinden devam edilmiş ve 14 madde daha AKP ve MHP oylarıyla geçilmişti.Teklifin görüşmeleri bugün, TBMM Plan Bütçe Salonu’nda 16. maddeden devam etti. AKP tarafından, Basın İlan Kurumu’nun yetkilerini artıracak iki madde ihdası önerildi. Yurt dışında Türkçe yayın yapan gazeteler ile internet haber sitelerinde Basın İlan Kurumu aracılığıyla ilan ve reklam yayınlatılması, bu yayınlara destek verilmesine dair usul ve esasların Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından belirlenmesi ve Basın İlan Kurumu’nun gerektiğinde yurt dışında temsilcilik açabilmesini amaçlayan iki önerge sunuldu. Muhalefetin itirazları üzerine önergeler geri çekildi. Ancak önergelerin TBMM Genel Kurulu’nda yeniden verilmesi kararlaştırıldı.

Kritik 29. maddenin içeriği ve maddenin görüşülmesi sırasında kim ne dedi?

‘Dezenformasyonla mücadele' iddiasıyla hazırlanan teklifin en çok tartışılan “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla kamu barışını bozma” gibi gerekçelerle ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ şeklinde yeni bir suç tanımlaması yapılan 29. madde üzerindeki görüşmeler başlayınca komisyon üyesi dışındaki milletvekilleri de komisyona katıldı. Muhalefet milletvekilleri, maddenin teklif metninden çıkarılması için konuşmalar yaptı. s-8a2cf9c7ba4ea3b80384a068fa48b87b7cac97

Gazetecilik Örgütlerinden Dezenformasyon Yasasına Tepki: 'Yeni Bir Suç İşaret Ediliyor'

AKP ve MHP'li milletvekillerinin ortak imzasıyla...

AKP ve MHP'nin Hazırladığı "Dezenformasyon Yasası" Neden Eleştiriliyor?

AKP ve MHP'nin birlikte hazırlayarak Meclis'e sunduğu 'dezenformasyon yasası' tartışma...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER