Yumurtacı tavukların büyütme kafesleri hakkında yeni karar

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Yumurtacı Tavukların Korunması ile İlgili Asgari Standartlara İlişkin Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yumurtacı tavukların büyütme kafesleri hakkında yeni karar

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Yumurtacı Tavukların Korunması ile İlgili Asgari Standartlara İlişkin Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre yumurtacı tavukların bakıldığı ve yetiştirildiği yerlerde büyütme kafeslerinin kullanılabilmesine ilişkin süre 3 yıl uzatıldı.

Buna göre, her metrekare kullanılabilir alan için sürü yoğunluğu 9 tavuğu geçemeyecek ancak kullanılabilir alanın, kullanılabilir zemin yüzeyine eşit olması durumunda, 22 Kasım 2014'ten önce kurulmuş işletmeler için kullanılabilir her metre alanda besi yoğunluğu 31 Aralık 2025'e kadar 12 tavuk olabilecek. Söz konusu tarih daha önce 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti.

Çalışmakta olan mevcut işletmelerde, zenginleştirilmemiş büyütme kafesleri 1 Ocak 2026'dan itibaren kullanılamayacak. Bu tarih daha önce 1 Ocak 2023 olarak duyurulmuştu.

Tavuk eti üretimi arttı

 

Fransa'da enerji krizi yerli tavuk yetiştiriciliğini vurdu

 

Tavuk eti ihracatı yüzde 54 arttı

 

Düğünde hediyeye göre yemek ikramı: Kimine tavuk kimine ıstakoz!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER