Yunan polisinin zulmüne uğrayan mülteci: Her şeyimizi alıp bizi Türkiye'ye geri yolladılar

Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı haberleri sonrası Edirne'deki sınır bölgesine giden göçmenlerin ve mültecilerin, sınırı geçme çabası sürüyor.

Yunan polisinin zulmüne uğrayan mülteci: Her şeyimizi alıp bizi Türkiye'ye geri yolladılar

Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı haberleri sonrası Edirne'deki sınır bölgesine giden göçmenlerin ve mültecilerin, sınırı geçme çabası sürüyor. Yunanistan tarafı sınırdaki güvenlik önlemlerini artırırken, göçmenler ve mülteciler farklı noktalarda ve farklı yöntemlerle sınırı geçmeye çalışıyor.

Bu yüzden Edirne'nin farklı yerlerinde 24 saat boyunca yollarda hareketlilik yaşanıyor. Göçmenler ve mülteciler yürüyerek ya da otobüslerle farklı yerler arasında hareket ediyor. Sınırı geçen birçok göçmen ve mülteci, Yunan askerleri tarafından dövüldüklerini ve giysi ile eşyalarına el konduğunu anlatıyor.

Sınırı geçemeyenlerin bir bölümü yaşadıkları kentlere dönerken, dışarıdan Edirne'ye yeni gelişler de sürüyor.

"HER ŞEYİMİZİ ALIP BİZİ TÜRKİYE'YE GERİ YOLLADILAR"

BBC Türkçe'ye konuşan bir mülteci Haydar isimli bir mülteci, "Sizin askerleriniz bize hiçbir şey demedi. Yunan polisi ise burada bulunan herkesin paralarını aldı. Telefonlarını ve elbiseleri aldılar ve sonra sizi götüreceğiz dediler. Sonra sizi götüreceğiz dediler. Arabalara bindik. Buraya geri getirdiler" dedi.

"GAZ BOMBALARIYLA MÜDAHALE EDİYORLAR"

Muhammed Yahya isimli bir başka mülteci ise, "Bir polis kafama ses bombasıyla vurmuştu. Küçük çocuklara sert müdahalelerde bulunuyorlar. Üzerimize gaz sıkıyorlar. En çok bebekler etkileniyor" dedi.


Haber Videosu

: Sınırda mülteci krizi: Yunanistan her şeyimizi alıp bizi Türkiye'ye geri yolladı BBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER