Yunanistan'a Geçen Bir Grup Göçmen, Değerli Eşyaları ve Kıyafetleri Alınıp Dövüldükten Sonra Türkiye'ye Geri Gönderildi

Edirne üzerinden Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunan polisi tarafından değerli eşyaları ve kıyafetleri alınıp dövüldükten sonra Türkiye'ye geri gönderildi. Polis şiddetine maruz kalan Afgan göçmenler arasında yer alan Ali Haskani, "Yunan polisi bize çok kötü davrandı.

Yunanistan'a Geçen Bir Grup Göçmen, Değerli Eşyaları ve Kıyafetleri Alınıp Dövüldükten Sonra Türkiye'ye Geri Gönderildi

Edirne üzerinden Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunan polisi tarafından değerli eşyaları ve kıyafetleri alınıp dövüldükten sonra Türkiye'ye geri gönderildi. 

Polis şiddetine maruz kalan Afgan göçmenler arasında yer alan Ali Haskani, "Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler" dedi. 

Zorla bindirildikleri bot ile Türkiye tarafına itildiler

s-5d8bcd0ffe51cadbe8ea50bcbac6cf32ca5e18
Göçmenlerin, Edirne'den Yunanistan'a geçme mücadelesi devam ederken, Meriç Nehri üzerinden geçiş yaptıktan sonra Yunan polisi tarafından yakalananlar, Türkiye'ye geri gönderiliyor. DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Yunanistan tarafına geçen bir grup Afgan göçmen, Yunan polisi tarafından şiddet gördü ve Türkiye'ye geri gönderildi.

'Üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar'

s-1e579d6d7891963cc8b75ec255b60fe547f419
Yunan polisi tarafından yakalandıktan sonra, bir yere götürüldüklerini ve zorla bindirildikleri bot ile Türkiye'ye geri gönderildiklerini söyleyen Muhammed Elhadar, şunları söyledi:
"Ben, ailem ve arkadaşlarımla birlikte dün karşıya geçmeyi başardım. Yunan polisi bizi yakaladı. Bizi alıp bir yere götürdüler. Bu sabah, erken saatlerde Meriç Nehri kıyısına getirip üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar. Ellerindeki sopalarla döverek, Türkiye tarafına ittiler. Türk askeri bize sahip çıkıp, battaniye verdi, yemek verdi. Allah Türk askerinden razı olsun"

'Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar'

s-ed6c0a0e6f22a75a629cdf4a06302e7fb7e9c6
Öte yandan diğer bir Afgan göçmen Ali Haskani ise, "Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, bugün yaptığı açıklamada Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısının 130 bini aştığını ifade etti.

s-25c696fa06ea6a401ce24c9c7507cf5c39e9fe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER