Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

Türkiye siyasi tarihinde her zaman inişli-çıkışlı seyreden Ankara-Atina ilişkileri şu günlerde gergin bir dönemeçten geçiyor. Ankara-Atina hattında açıklamalar arka arkaya geliyor. Doğu Akdeniz ve Ege’de gerilimin yüksek olduğu bir dönemde bugün Yunanistan hükümetinin söz.

Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

Türkiye siyasi tarihinde her zaman inişli-çıkışlı seyreden Ankara-Atina ilişkileri şu günlerde gergin bir dönemeçten geçiyor. Ankara-Atina hattında açıklamalar arka arkaya geliyor. Doğu Akdeniz ve Ege’de gerilimin yüksek olduğu bir dönemde bugün Yunanistan hükümetinin sözcüsü Ioannis Oikonomou’dan bir açıklama geldi. Yunan hükümetinin sözcüsü düzenlediği basın toplantısında Türkiye’yi tehdit eder gibi konuştu.

Önceki gün Ankara, Yunanistan’a ait S-300’lerin NATO müttefiklik ruhuna aykırı bir biçimde radar kilidi attığını açıklamıştı. Bu açıklamaya Yunan yönetiminden yalanlama gelirken bugün Oikonomou tonunu sertleştirdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Yunan yetkili, “Ülkemizin savunma kabiliyeti herhangi bir tehdidi bertaraf edecek kadar kuvvetli. Bizim müttefiklerimiz bizim tarafımızda, hak bizim tarafımızda biz etkili bir biçimde hakkımız olana karşı gelen zorlukları ortadan kaldırabiliriz” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRDİ

Yunan hükümetinin çabalarının uzun vadeli olduğunu ve fırsatçılık yapmadıklarını söylerken, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali de başta olmak üzere birçok ciddi konuda tarafımızı belli ettik ve hiçbir önkoşul ya da siyasi talebimiz olmadan” yorumunu yaparak adeta Ankara yönetimini eleştirdi. Son dönemde Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması, Batı’nın uyguladığı yaptırımları uygulamaması ve buna karşılık Ukrayna’ya açıkça destek vermesi Batı’da karışıklığa sebep olmuştu.

Yunan yetkili, “Yunan diplomasisi, ülkenin pozisyonuyla ilgili bütün dünyadan destek almayı başardı, Avrupa Birliği, ABD ve müttefikler” ifadesini kullandı.

Türkiye Yunanistan'a nota verdi

 

Yunanistan'dan Rus füzeleriyle Türk jetlerine radar kilidi

 

Yunanistan 'hava'yı geriyor! Türk F-16'lara yeni taciz

 

Yunanistan'dan 'Türkiye sınırı' hamlesi!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER