Yunanistan Eylül'de elektrik fiyatı artışının % 94'ünü karşılayacak

Yunanistan, Avrupa genelinde enerji fiyatları yükselmeye devam ederken, Eylül ayında artan elektrik faturalarını sübvanse etmek için yaklaşık 2 milyar euro (1.98 milyar dolar) harcayacak. Geçen yıl bir sübvansiyon programı uygulayan Yunanistan, şiddetli bir enerji krizinin fiyatları .

Yunanistan Eylül'de elektrik fiyatı artışının % 94'ünü karşılayacak

Yunanistan, Avrupa genelinde enerji fiyatları yükselmeye devam ederken, Eylül ayında artan elektrik faturalarını sübvanse etmek için yaklaşık 2 milyar euro (1.98 milyar dolar) harcayacak.

Geçen yıl bir sübvansiyon programı uygulayan Yunanistan, şiddetli bir enerji krizinin fiyatları artırması nedeniyle evlere ve işyerlerine yardım sunan bölge ülkeleri arasında yer alıyor.

Enerji Bakanı Konstantinos Skrekas televizyonda yaptığı yorumlarda, devletin gelecek ay çoğu hane için elektrik faturalarındaki artışın % 94'ünü karşılayacağını ve en yoksulların hemen hemen % 100 destek alacağını söyledi. Küçük ve orta ölçekli işletmeler desteğin % 89'unu, çiftçiler ise % 90'ını alacak.

Sübvansiyon sistemi, ulusal bütçe, özel bir enerji geçiş fonu ve Temmuz ayından bu yana elektrik üreticilerine uygulanan vergi ile finanse ediliyor.

Yunanistan gazı özelleştiriliyor

 

Yunanistan'da elektrik fiyatları arttı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER