Yüzlerce insanın üstüne tanker süren şoför için; milletin aklıyla bölge eden savunma

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin gerisinde başlayan gösteriler devam ederken dün, dünya kamuoyunu şoke eden bir bakış Minneapolis'te çekilmişti.

Yüzlerce insanın üstüne tanker süren şoför için; milletin aklıyla bölge eden savunma

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin gerisinde başlayan gösteriler devam ederken dün, dünya kamuoyunu şoke eden bir bakış Minneapolis'te çekilmişti. Bir TIR şoförü eylem yapan göstericilerin üstüne aracını sürmüştü. Gözaltına alınan sürücü ile ilgili Minneapolis polisi bugün tepki çeken bir izah etme yaptı.

Göstericilerin üstüne sürdükten sonra durdurulan tanker şoförü Bogdan Vechirko, protestocuların saldırısına uğradıktan daha sonra polis göre gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Halk Güvenliği Komiseri John Harrington'ın ofisi "Bir sürücü barışçıl gösteri yapan göstericilerin üzerine sürdü" ifadesini kullanmıştı.

Yüzlerce insanın üzerine tanker süren şoför için; milletin aklıyla alan eden savunma

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDEN SAVUNMA

Fakat bugün bizzat Harrington kadar yapılan açıklamada, tanker şoförünün kasten böyle bir şey yapıp yapmadığına dair bir delil olmadığı belirtildi. Harrington, "Bu olayın bilerek yapıldığına dair bir delil elimizde değil. Eyalet, yol üzerine engel koymadığı için şoför kalabalığı görünce anlaşıldığı kadarıyla panik yaptı" ifadesini kullandı.

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Halen gözaltında tutulan Vechirko hakkındaki suçlamaların akıbeti hemen şimdi bilinmezken, savcılığın bu konuda bir izah etme yapması bekleniyor.

Yüzlerce insanın üzerine tanker süren şoför için; milletin aklıyla alan eden savunma
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER