2021 Askerlik Tecil Başvurucu Nasıl Yapılır? Askerlik Tecil Başvurusu Belgeleri Nelerdir?

Türk vatandaşı olan ve yirmi yaşını aşmış tüm erkekler vatandaşlık görevi olan askerliği yapmak zorundadır. Öte yandan askerlik, eğitim nedeniyle ertelenebilir. Askerliğini tecil ettirmek isteyen vatandaşlar, bunun detaylarını araştırmaktadırlar. Peki, askerlik nasıl tecil edilir, askerliği tecil ettirmek için hangi belgeler gerekmektedir? İşte tüm detaylar…

2021 Askerlik Tecil Başvurucu Nasıl Yapılır? Askerlik Tecil Başvurusu Belgeleri Nelerdir?

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programında okuyan binlerce erkek vatandaş, eğitim hayatına devam ettiği için askerliğini erteletmektedir. Askerlik tecil ettirme başvurusunda bulunmak isteyen yüzlerce vatandaş e-Devlet kapısı üzerinden bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

2021 Askerlik Tecil Ettirme Nasıl Yapılır?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Askerlik Tecil Ettirme için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi

Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi

Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık

Varsa ehliyet ve 2 adet fotokopisi

Lise Mezunları Askerliği Nasıl Tecil Ettirir?

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler. Bu kişilerin asker kaçağı olarak görünmemeleri ve doğru bir biçimde askerliklerini tecil ettirmeleri için askerlik şubesine giderek askerlik tecili için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeleri gerekir..

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2021, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER