Ahmet Kural’ın 5 yıla kadar hapsi istendi

Oyuncu Ahmet Kural, 2018 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darbettiği gerekçesiyle İstanbul 60.

Ahmet Kural’ın 5 yıla kadar hapsi istendi

Oyuncu Ahmet Kural, 2018 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darbettiği gerekçesiyle İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucu ‘hakaret', ‘yaralama' ve ‘tehdit' suçlarından toplamda 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstinafın bozma ilamından sonra Kural’ın yargılanmasına, bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Yeniden başlayan yargılamada tanık dinlendi.

“AHMET KURAL’IN ‘SENİ ÖLDÜRÜRÜM’ DEDİĞİNİ DUYDUM”

Tanık olarak dinlenen E.S.T., mahkemedeki beyanında, “Sabah saat 4-5 gibiydi. Arkadaşlarım ile bizim evimizde camın kenarında oturuyorduk ve cam açıktı. Bağırma seslerini duyduk. Hakaret ve küfür sesleri geliyordu. Ondan sonra sesler kesilince biz kimseye haber vermedik. Korktuğumuz için ve de saat çok geç olduğu için. Olay magazinde çıkınca menajerine ulaştık ve ifade vermek için rica etti. Ben de mahkemeye geldim. Çok net bir şekilde Ahmet Kural'ın küfür ettiğini ve ‘seni öldürürüm' dediğini duydum. Sıla'nın da ‘Ahmet lütfen yapma' dediğini duydum. Tokat sesi duymadım ama vurma seslerini duydum. Kavga 15-20 dakika kadar sürdü. Hatırladığım başka bir şey yok” dedi.

“BÖYLE GARABET BİR BOZMA İLAMI GÖRMEDİM”

Sıla Gençoğlu'nun avukatı bozma ilamına tepki göstererek, “Bozma ilamında hem duydu diyor hem duyduğu alanda keşif yapılsın diyor. Böyle garabet bir bozma ilamı görmedim. Biz oradaki hava koşullarını nasıl sağlayacağız? Gecenin bir vakti özel mülke girmek için mülk sahibinden izin alınacak, tüm mahkemeyi alıp gecenin 4'ünde oraya gideceğiz, ayrıca fiziki şartları nasıl sağlayacağız? Ben iyi duyarım meslektaşımın kulakları rahatsızdır duymaz, bunu basıl sağlayacağız? Düpedüz garabet bir bozma bu. Tanık hem tehdidi hem hakareti duyduğunu burada da söyledi. İstinafın istediği keşif fiilen imkansızdır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kural'ın avukatı mahkemedeki savunmasında, “Bilimsel bir mütalaa var. Seslerin nasıl duyulup algılanacağı var. Meslektaşın söylediği ‘fiziki olarak koşulların sağlanması imkansızdır’ beyanına katılmıyoruz çünkü duvar kalınlığından pencereye, mesafeye kadar ölçülmüştür. Bu nedenlerle mahkemenizce olay yerinde keşif yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet savcılığınca yeni yargılamaya dair sunulan mütalaada, Ahmet Kural’ın Sıla Gençoğlu’na karşı ‘basit yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Mahkeme, diğer tanık Ç. Y.’nin dinlenmesine ve keşif hususunun son tanık dinlendikten sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darbettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 22 Nisan 2019 tarihinde “hakaret”, “yaralama” ve “tehdit” suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapse çarptırılan oyuncu Ahmet Kural hakkında verilen kararın ardından Kural'ın avukatları İstinaf Mahkemesi'ne başvurmuştu.

İstinaf başvurularını kabul eden Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, dosyayı hüküm kurulmak üzere yeniden yerel mahkemeye göndermişti.

Daire, dosyanın basit yargılama usulü yönünden yeniden değerlendirilmesinde zorunluluk bulunduğunu, ‘hakaret' ve ‘tehdit' suçları yönünden mevcut delillerin değerlendirilmesinde zorunluluk olduğunu ve olay yerinde keşif yapılması gerektiğini gerekçe göstererek yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

İlginizi ÇekebilirSıla'yı darptan ceza alan Ahmet Kural'ın davası sil baştanSıla'yı darptan ceza alan Ahmet Kural'ın davası sil baştanİlginizi ÇekebilirAhmet Kural'a 1,5 yıl hapis istemiAhmet Kural'a 1,5 yıl hapis istemiİlginizi ÇekebilirÇağla Gizem Çelik'ten sevgilisi Ahmet Kural'a kalpli mesajÇağla Gizem Çelik'ten sevgilisi Ahmet Kural'a kalpli mesaj
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER