Doktor Civanım nerede çekildi? Doktor Civanım oyuncuları kimler?

Kemal Sunal'ın en beğenilen filmlerinden biri olan Doktor Civanım filminde birbirinde meşhur isimler rol alıyor.

Doktor Civanım nerede çekildi? Doktor Civanım oyuncuları kimler?

Kemal Sunal'ın en beğenilen filmlerinden biri olan Doktor Civanım filminde birbirinde meşhur isimler rol alıyor. Gerçekte doktor olmayan Kemal'in köyüne hekim olarak dönmesinin arkasından birbirinde komik anlar yaşanmaya başlar. Peki Hekim Civanım nerede çekildi? Doktor Civanım oyuncuları kimler?

Kartal Tibet’in yönetmenliğini yaptığı, 1982 yapımı Hekim Civanım bu akşam televizyonda yayınlanacak. Senelerdir bir hastanede hademelik yapmış ve doktorlardan birkaç ilaç öğrenmiş olan Kemal’in köyünde kendisini hekim olarak tanıtması komik olaylar çerçevesinde ele alınıyor. Peki, Hekim Civanım oyuncu kadrosunda kimler var?

DOKTOR CİVANIM NEREDE ÇEKİLDİ?

Doktor Civanım, Kemal Sunal’ın başrolünde oynadığı, yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı 1982’de çekilmiştir. Uğur Film ve Memduh Ün tarafından yapımcılığı üstlenen filmin senaryosunu Safa Önal ve Memduh Ün yazdı. Müziğini ise meşhur müzisyen Cahit Berkay hazırlamıştır. Film, İstanbul’un köylerinden Boğazköy’de çekilmiştir. Köyde yaşamış çoğu kişi de filmde figuran olarak rol almıştır.

FİLMİN KONUSU

Yıllardır bir hastanede hademelik yapmış ve doktorlardan birkaç hap öğrenmiş olan Kemal, hem annesini üzmemek ayrıca de köyün cahil halkının sağlığını gözetmek için annesine hekim olduğunu anlatan bir mektup yazar. Fazla sevinen annesi bunu köye yayınca köyün kızları Doktor sandıkları Kemal’i kendilerine aşık etmek için ellerinden geleni yapacaktır.

HEKIM CİVANIM OYUNCULARI KİMLERDİR?

Doktor Civanım oyuncu kadrosunda şu isimler yer almaktadır;

Kemal Sunal – Kemal

Ali Neşe Saçan – Rusen Aga

İhsan Yüce – İhsan Ağa

Bahar Öztan – Sümbül

Ayşen Gruda – Şadiye

Yadigar Ejder – Gaffur

Sırrı Elitaş – Yaşar

Muadelet Tibet – Huriye ana

Nermin Denizci – Asiye

Ahmet Açan – Yunus amca

Osman Çağlar – Kasaba tellalı

Ahmet Turgutlu – Kasabalı

Arap Celal – Davulcu

Ali Demirel – Murat Ateş

Ali Demir – Kasabalı

Hikmet Gül – Ayşe

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER