Este Lorien Cevaplıyor: Lazer Epilasyon

Este Lorien Cevaplıyor: Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon günümüz itibariyle özellikle kadınlar tarafından giderek artan bir sıklıkla tercih edilmeye başlanan bir kişisel bakım hizmeti olarak dikkati çekmektedir. Bu noktada kadınlara Eskişehir’de lazer epilasyon hizmetleri sağlayan Este Lorien, lazer epilasyona ilişkin merak edilen soruları cevaplıyor. Yazımızda lazer epilasyonun uygulama alanlarından, etkili işlem için gerekli faktörlere kadar pek çok konuya sizler için değinildi. Keyifli okumalar dileriz.

1- Lazer Epilasyon Her Mevsim Uygulanabilir Mi?

Lazer epilasyon, her mevsimde uygulanması mümkün olan bir tüy alma yöntemidir. Ancak mevsime bağlı olmaksızın lazer epilasyon seansı akabinde cildinizin güneş ışınlarına maruz kalması önerilmez. Epilasyon seansı sonrasında cildinizin hassasiyet düzeyi artış gösterebilir Bu nedenle, yaz aylarında cildinizin güneşe daha fazla maruz kalma ihtimali dikkate alındığında lazer epilasyon işlemi daha az tercih edilir.

Ancak, modern ve güncel seri cihazlar, cildin bronzlaşmasına veya güneş ışığına maruz kalmasına bağlı olarak verimli ve düşük yan etkili bir işlem konforu sunabilmektedir. Bazı lazer epilasyon cihazları, cilt tonu ve tüy rengine göre otomatik olarak ayarlanabilen niteliktedir. Dolayısıyla günümüzde uygun teknoloji kullanıldığında lazer epilasyon işleminin her mevsim uygulanabilmesi mümkündür. Ancak, işlem öncesi cilt bakımına ve işlem sonrasında cildinizi korumaya özen göstermeniz önerilir. Ayrıca, işlemi yapacak olan uzmanın tavsiyelerinin dikkate alınması oldukça önemlidir.

2- Lazer Epilasyon Can Acıtır Mı?

İşlem yaptırmayı düşünen pek çok kişi tarafından en sık sorulan sorulardan biri lazer epilasyonun can acıtan bir işlem olup olmadığıdır. Lazer epilasyon işlemi sırasında hafif bir acı veya rahatsızlık hissi duyulması oldukça normaldir, ancak bu acı seviyesi kişiden kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. Lazer epilasyon, diğer tüy alma yöntemleri ilekarşılaştırıldığında daha az acı veren bir yöntemdir denilebilir. İşlem sırasında kullanılan lazer ışınları, cildin altındaki kıl köklerinde ısı enerjisi oluşturarak köklerin tahrip edilmesini sağlar. Bu nedenle, işlem sırasında hafif bir ısı veya yanma hissi oluşabilir. Bu çok doğal bir süreçtir. 

Daha önce lazer epilasyon deneyimi yaşamamış kişiler için, işlem öncesi bir miktar endişe ve stres oluşabilir. Ancak, bu hisler işlem sırasında uygulanan kremler ve çeşitli soğutma teknolojileri ile azaltılabilir. 

3- Tüm Vücut Lazer Epilasyon Hangi Bölgeleri Kapsar

Tüm vücut lazer epilasyon denildiğinde çoğunlukla özel bölge, bacak ve koltuk altı bölgeleri kapsamında işlem yapılmaktadır. Çeşitli merkezlerde kol bölgesi de tüm vücut kapsamına eklenebilmektedir. Bununla birlikte tepeden tırnağa olarak ifade edilen işlemlerde ise bacaklar, koltuk altları, bikini bölgesi, göğüs, sırt, kollar, yüz gibi ihtiyaç duyulan ve işleme uygun olan her bir bölge kastedilmektedir. Ancak, bazı bölgelerin hassasiyeti veya cilt tipi gibi faktörlere bağlı olarak, herkes için tüm vücut epilasyonu uygun olmayabilir. 

Tüm vücut lazer epilasyonu genellikle 6-8 seans gerektirir ve seansların aralığı, tüylerin işleme vereceği yanıta ve kullanılan lazer teknolojisine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, işlemi uygulayan uzmanın deneyimi de lazer epilasyon sürecinin başarısı için oldukça önemlidir.

4- Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında uygulanan bölgenin büyüklüğü, seans sayısı, kullanılan lazer teknolojisi, uzmanının deneyimi ve işlem bölgesinin konumu gibi etkenler yer almaktadır.Lazer epilasyon işlemleri, genellikle seans başına fiyatlandırılır. Fiyatlar, uygulanan bölgenin büyüklüğüne, kıl yoğunluğuna göre değişebilir. Örneğin, bacaklardaki tüylerin epilasyonu, koltuk altı veya bikini bölgesine göre daha uzun sürdüğü için daha pahalı olabilir. Bu nedenle fiyatlandırmalar hakkında doğru bilgi sadece uygulayan yer tarafından verilebilir. 

Lazer epilasyon fiyatları ayrıca, kullanılan lazer teknolojisi ve cihazının kalitesine göre de değişebilir. Daha gelişmiş ve güncel seri / modern lazer cihazları, daha yüksek maliyetli olabilir, ancak daha hızlı ve etkili sonuçlar elde etmek mümkün olabilir. Bu nedenle, farklı lazer teknolojileri arasında karşılaştırma yapmak ve her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını anlamak önemlidir. Bu noktada Este Lorientarafından sunulan lazer epilasyon Eskişehir uygulamaları ve fiyatlar hakkında güzellik uzmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER