Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu ne? Oyuncuları kimler?

Hababam Sınıfı serisinin en sevilen filmlerinden Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı bu akşam televizyonda yayınlanacak.

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu ne? Oyuncuları kimler?

Hababam Sınıfı serisinin en sevilen filmlerinden Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı bu akşam televizyonda yayınlanacak. Serinin birincil filminin mükemmel başarıya ulaşması sonucunda senarist Vefalı Şendil romandan sahneleri senaryoya uyarlayarak 1972 yılında Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmini çekmiştir. Peki filmin oyuncuları kimler konusu ne?

Efsane film Hababam Sınıfı Sınıfta kaldı'nın oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminin oyuncu kadrosunda; Kemal Sunal (İnek Şaban), Tarık Akan (Damat Ferit), Münir Özkul (Mahmut Hoca), Adile Naşit (Hafize Esas) ve Halit Akçatepe (Güdük Necmi) yer almıştır. dublör olarak ise Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Feridun Şavlı (Domdom Ali), Cem Gürdap (Tulum Hayri), Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir) ve Cengiz Nezir (Bozum Cahit) yer alıyor. İşte Hababam Sınıfı filminin konusu…

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI FİLMİNİN KONUSU

Sahte diplomalarla Mahmut Öğretmen’yı kandıran “Hababam Sınıfı” tekrar sınıfta kalmış ve Özel Çamlıca Lisesi’ne geri dönmüştür. Lakin sınıfın okula yeni atanan cisim eğitimi hocası Badi Ekrem ile başı derttedir. Sürekli sınıfa alıştırma yaptıran ve koşturan öğretmen sınıfa fazla nadir top oynatmaktadır.

Okula edebiyat öğretmeni Kemal Öğretmen’nın vefat etmesi üzerine Semra adında genç bir edebiyat öğretmeni gelmiştir. Bu sırada iyileşen Mahmut Öğretmen okula geri dönmüştür, müdür muavinliği görevini adamak ister ama okul müdürünün ısrarı üzerine şartlı almak üzere bitmiş görevini üstlenir.

Mahmut Hoca sınıfı Semra Hoca’ya iyi davranması konusunda uyarır, fakat sınıf Mahmut Hoca’yı dinlemez. Daha birincil uyarıda öğretmenler odasında oturan Semra Öğretmen’yı temizleme kolu olarak odadan çıkartan sınıfın öğrencileri öğretmenler odasında sigara içer. Mahmut Öğretmen öğrencileri yakalar ve birincil hataları olduğu için uyarır.
Şaban’ın, Semra Öğretmen’ya aşık olduğunu öğrenen Ferit ve Necmi kendi elleriyle Semra Hoca’dan diyerek Şaban’a aşk mektubu yazarlar, ve Şaban bu mektupları okuyunca fazla mutlu olur ve o da Semra Öğretmen’ya aşk mektupları yazmaya başlar ve mektupları posta kutusunun içine atar Şaban’ın cevaplarını okuyan Ferit ve Necmi daha da fazla mektup yazmaya başlarlar.

İlk uyarıdan sonradan Hababam Sınıfı, Semra öğretmen’ya o günün Tevfik Fikret’in vefat yıl dönümü olduğunu söyleyerek sınıfça mezarlığa gitmek için okuldan çıkarlar ve Semra Öğretmen’yı maça ziyafet ederler fakat gitmeyince sınıfça Fenerbahçe maçına giderler. Semra Hoca ise Mahmut Öğretmen’ya sınıfı şikayet eder.

Mahmut hoca da sınıfı kapıda karşılar ve suç oluşturan olarak okul bahçesinde tüm okulun önünde tek ayak üzerinde durma cezası verir ve bütün sınıf rezil olur. Derslik, Semra Öğretmen’yla derste söz dalaşına girer ve hoca okulu terk etmek üzere sınıftan çıkar gider, ama Mahmut hoca, Semra Öğretmen’yı bu isteğinden vazgeçirir.

Okula müfettiş Hüseyin Şevki Topuz’un geldiğini öğrenen derslik, daha önce Güdük Necmi’nin yaptığı müfettiş numarası üzerine sınıfa gerçek müffettiş girer ve Akil Öğretmen yeniden benzer numaranın yapıldığını sanarak müfettişi dersten atar ve sonra reel müfettiş olduğunu müdür Akil Hoca’ya söyler ve okuldan atar. Bunun üstüne Hababam Sınıfı, Ulusal Eğitim Bakanı’nın Akil Hoca’nın öğrencisi olduğunu öğrenirler ve Akil Öğretmen’yı her tarafta okula aldırırlar.

Ferit ve Necmi’nin Semra Hoca’dan geldiğini sanan Şaban derste mektupta yazdığı üzere Semra Öğretmen’ya üç defa inek gibi mö’ler ve Semra Hoca’dan tokat yer bunun üstüne bütün derslik hocaya yapılan sınavda imtihan kâğıtlarına aşk mektupları yazarlar. Bunu görebilen hocanın sabrı taşar ve tüm sınıfı disipline verir her tarafta okulda kalacak olan sınıftaki öğrencilerin velilerini hitabe yerine getirmek üzere çağıran Mahmut hoca hepsiyle konuşur ve Semra Hoca da suçun öğrencilerde yok velilerinde olduğunu öğrenerek bütün sınıfı affeder.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER