İsmail Türüt kimdir? İsmail Türüt nereli?

İsmail Türüt yaptığı açıklamalarla çoğu kez gündeme gelen bir türkücü olarak dikkat çekiyor.

İsmail Türüt kimdir? İsmail Türüt nereli?
İsmail Türüt yaptığı açıklamalarla çoğu kez gündeme gelen bir türkücü olarak dikkat çekiyor. Türkücü İsmail Türüt'ün 30'un üzerinde albümü bulunmaktadır. 1990'lı yıllardan sonradan Erkan Ocaklı, Adnan Yılmaz ve Cengiz Kurtoğlu ile beraber birçok kaset yapmışlardır. İşte İsmail Türüt'ün hayatı...

İsmail Türüt 8 Haziran 1965 yılında Rize Merkez Ambarlık Köyünde üçü erkek, biri kız elde etmek üzere dört çocuklu bir ailenin, ikinci büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu, köyü olan Ambarlık’ta, Ambarlık İlkokulunda bitirdi. Ayşe Türüt ile evli olan İsmail Türüt, Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında 4 çocuk babasıdır.

İSMAİL TÜRÜT KİMDİR?

1982 yılında Laz Uşağı ile adlı birincil albümünü çıkardı. Kanal 7, TGRT, Flash TV ve Vizyon Türk TV’de Türüt Show’u ile Kanal 7 ve Flash TV’de Fıkralarla Türkiye ve Meltem TV’den “Türütten Türküler” programı sundu. TGRT’de Tirvana ve Kanal 7’de Naber Kayınbirader adlı dizide başrol’ü oynadı. Türkiye'de yurtiçi ve yurtdışında edinmek üzere en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesidir. 2010 yılında Kırktan Daha Sonra albümü piyasa Türkiye ve yurtdışında çoğu Avrupa ülkesinde satışa sunuldu.

Mayıs 2001 yılında İsmail Türüt, sahnede şarkı söylerken bacağından vuruldu. Kendisi vuran Tolga Data’nin olaydan 8 ay öncede Arto’yu vurduğu ortaya çıktı.

İSMAİL TÜRÜT ALBÜMLERİ

Laz Uşağı
Şenayım
Lazmısın Çerkezmisin
Komşu Kızı – Ayrılık Acısı
Ondan Kayınvalide Olmaz
Çay Güzeli
Güzellere Bayram Var
Hamsi
Kara Sevdalı Fatma
Zorla Çekicilik Olmaz
Oy Canan
Akıllı Ol
Hamsi Gözlüm
Sosyete Kızı Suzan
Mahkeme
Reis -Kaderi Ben Yazmadım
Yakışır
Gönül Yarası
Oy Gelin
Davacıyım – Belalı Damat
Karadeniz Sofrası
Kriz
Piryoz
Piryoz 2
Deli Zekiye
Dünya Tatlısı
Kırktan Sonradan
Dört Mevsim (2014)

BÖLÜCÜLÜK DAVASI GEÇMİŞİ BULUNUYOR

Ozan Arif tarafından yazılan, Hrant Dink cinayeti sanıklarına karşın övücü ifadeler içeren “Plan Yapmayın Plan” adlı şarkı, Türüt göre seslendirilmiş ve kamuoyunda yoğun ağız dalaşı yaratmış ve olayın ardındaki Türüt hakkında Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü, halkın kin ve düşmanlığa kışkırtma edildiği” iddiasıyla dava açılmış ve İstanbul 16. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen davada Türüt, “Bölücülük propagandası gerçekleştirmek veya kabahat ve suçluyu methetmek gibi bir kastı” olmadığını söylemiş, laf konusu şarkının yer aldığı kaset ve CD'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylandığına ve yayınına müsade verildiğini belirtmiştir. Arif Şirin (Ozan Arif) savunmasında, “Kabahat işlemedim. Hiçbir kötü niyet taşımadım, normal şiirimi yazdım. Bu devlete ‘Ha ..ktir’ diyen kişiler dışarıdalar, ben de beraatimi istiyorum” demiştir. Hrant Dink’in tutuklu katilleri Ogün Samast ve Yasin Hayal’in isimlerinin iltifat ile geçtiği bahis edilen şarkıyı seslendiren Türüt 29 Aralık 2009 tarihinde beraat etti.

YORUM EKLE