Sağlık Sigortasında Avantajlı Fiyata Teklif Alma Yöntemleri

Sağlık Sigortasında Avantajlı Fiyata Teklif Alma Yöntemleri

Hayatın sorunsuzca devam edebilmesi için en önemli unsur olan sağlığın korunması için alınması gereken tedbirlerden biri de sağlık sigortasıdır. Dengeli beslenmek, spor ve kişisel bakım yapmak kadar önem taşıyan sağlık sigortası, özellikle beklenmeyen durumlar için kurtarıcı olur. Ayakta ve yatarak tedavi teminatlarının bir arada bulunduğu sağlık sigortaları sayesinde zor zamanlarda masrafları düşünmeden tedavi almak da mümkün hale gelir. Farklı sigorta şirketlerinin sunduğu teklifleri inceleyerek size en uygun olanı bulabilir ve avantajlardan yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Sağlık sigortasının sağladığı avantajlar göz önüne alındığında önemi görülebilir. Sağlık sigortası yaptıran kişi, olası bir kaza ya da hastalık durumunda karşılaşacağı büyük masraflara karşı kendini güvence altına almış olur. Özel sağlık sigortası yapılan sözleşmeye bağlı olarak bu masrafların bir kısmını ya da tamamını, tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK tarafından karşılanmayan kısmını öder. Unutmayın; özel sağlık sigortası fiyatları da birçok etkene göre değişkenlik gösterebilmektedir.

İki sigorta türünde de yer alan yatarak ve ayakta tedavi teminatları ile muayene, tahlil, ameliyat, evde bakım, fizik tedavi gibi pek çok çeşitli sağlık hizmetini alabilirsiniz. Bu teminatlara ek olarak dilerseniz sigortanızın kapsamını genişletebilir; doğum, diş gibi sağlık hizmetlerini kapsayan ek teminatlar alarak faydalanabileceğiniz sağlık hizmetlerinin sayısını artırabilirsiniz.

Sağlık sigortası sayesinde istediğiniz özel hastanede istediğiniz doktoru seçerek tedavi olabilirsiniz. İki sağlık sigortası çeşidinde de geniş bir hastane ağı bulunur. Böylece bölgenize en yakın ya da seçtiğiniz diğer bir özel hastanede en iyi şekilde hizmet alabilirsiniz.

Sağlığınızı korumak, riskleri önceden görmek ya da erken teşhis için son derece önemli olan check-up hizmeti, birçok sigorta şirketi tarafından sağlık sigortası poliçesine dahil edilir. Bu sayede sağlık sorunları erken teşhis edilebilir.

Neden Sağlık Sigortası Yaptırmak Gerekli?

Zaman zaman herkes beklenmedik durumlarla karşılaşabilir. Bu zamanlarda daha rahat olmak için önleminizi önceden almanız gerekir. Bazen tüm tedbirler alınmış olsa da ani kazalar ya da sağlık sorunları gibi planlanmayan durumlar yaşanabilir. Böyle bir zamanda ödeyeceğiniz masrafları düşünmek ise sizi zorlayabilir.

Sağlık sigortası, beklemediğiniz sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldığınızda bütçenizi ya da alacağınız hizmeti düşünmeden yalnızca iyileşmeye odaklanmanıza olanak tanır. Oldukça düşük bir bütçeyle kaliteli hizmet alabilirsiniz. Tedavi sürecinizde ihtiyaç duyacağınız ilaç, fizik tedavi, evde bakım gibi giderleri de düşünmenize gerek kalmaz.

Eğer sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız ihtiyaçlarınız doğrultusunda size en uygun olacak şekilde teminat paketlerini alarak avantaj sağlayabilirsiniz. Size en uygun alternatifi bulmak için sigorta şirketlerinin sunduğu teklifleri inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

Sağlık Sigortası Teklifi Alırken İzlenmesi Gereken Adımlar

Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız öncelikle başvuru için gerekli belgeleri bir araya getirmeniz gerekir. Mevcut sağlık durumunuzu gösteren bir sağlık raporu, genetik hastalık olup olmadığını gösteren belge, varsa geçmiş hastalıklara dair belgelerinizi toplamalısınız. Eğer varsa hastalıklarınız doğrultusunda almak istediğiniz ek teminatlara karar verdikten sonra yalnızca kendiniz mi yoksa ailenizle birlikte mi özel sağlık sigortasından faydalanacağınızı belirlemelisiniz. Sigorta yaptırmayı düşündüğünüz şirketin anlaşmalı olduğu hastaneleri incelemenizde fayda vardır. Çünkü yakınınızda gidebileceğiniz anlaşmalı hastane olması acil durumlarda önem taşır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise eğer SGK’nız varsa yalnız mı yoksa ailenizle birlikte mi sigorta yaptıracağınızı, alacağınız ek teminatları belirlemeniz yeterlidir. Özel sağlık sigortasında olduğu gibi hangi hastanelerin sigorta yaptırmayı düşündüğünüz şirketle anlaşması olduğunu inceleyerek de kararınızı verebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra ise isterseniz sigorta şirketleri ile entegre çalışan sigortam.net üzerinden isterseniz de direkt acenteye giderek teklif alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER