Son Dakika! MHP lideri Bahçeli'den İsveç ve Finlandiya resti: Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalı - Haberler

TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde, NATO üyesi olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç vardı."NATO İLE VAR OLMADIK"Teröre destek vermeleri nedeniyle iki ülkenin üyeliğine Cumhurbaşkanı Erdoğan da ka.

Son Dakika! MHP lideri Bahçeli'den İsveç ve Finlandiya resti: Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalı - Haberler

TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde, NATO üyesi olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç vardı.

"NATO İLE VAR OLMADIK"

Teröre destek vermeleri nedeniyle iki ülkenin üyeliğine Cumhurbaşkanı Erdoğan da karşı çıkarken, Bahçeli bu konuda NATO'ya da resti çekti. "NATO ile var olmadık" diyen Bahçeli, "Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalı. NATO ile var olmadık" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ KANDİL DAĞI İSVEÇ'TEDİR"

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD Başkanı Biden bu iki ülkeyle sıcak ilişki halindedir ve tam destek açıklaması yapmıştır. Çünkü ABD ve İsveç arasında savunma, istihbarat ve askeri alanlarla köklü işbirliği süreci uzun bir süredir devrededir. Laf kalabalığı vardır ama sonuç yoktur. Asıl gündem Türkiye'nin endişesini görüşmek değil kalıcı olarak gidermektir. İsveç, PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasındadır. Dökülen şehit kanlarında İsveç ve Finlandiya'nın parmak izini nasıl yok sayacağız? Hala sokaklarında teröristleri gezdiren bu devletlere nasıl anlayış göstereceğiz? İsveç bölücü terörün Kuzey Avrupa'daki kumanda odasıdır. İkinci Kandil Dağı, İsveç'tedir. Uzaktan bakılınca eline vurup ekmeğinin alınacağı bir ülke olduğumuzu mu zannetmektedirler.

"KİMSE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMEYE YELTENMESİN"

Türkiye'ye silah ambargosu uygulayan sabıkalı ülkelerle bir ve beraber olmamız akıl harcı mıdır? İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine engel çıkınca Türkiye'nin risk birimi 14 yılın üzerine çıkmıştır. Türkiye'nin sessiz kalması mı amaçlanmaktadır? Bu edepsizliği, bu tavrı görmezden mi gelelim? Buyurun emiriniz neyse onu yapalım mı diyelim? Türkiye, sömürgeleşmiş bir ülke olamayacaktır. Hiç kimse Türkiye'yi tehdit etmeye yeltenmesin. İsveç hükümeti terörizme mali imkan sağladı, yaralı hainleri tedavi ettirdi, Başbakan'ın bile göreve gelmesinde terör uzantılarının dahli görüldü. Türk milleti bu zillete nasıl tamam diyecek? Türk milletinin terazisi bu melanet ağırlığı nasıl çekecek?"

Devlet Bahçeli, Finlandiya, İsveç, Nato, Politika, Dünya, Güncel, Haberler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER