DERS ÇALIŞMA SİTELERİ - 5 ÖNERİ

Ders çalışma siteleri çalışmalarımızı kolaylaştırıp daha verimli hale getirebilir.

DERS ÇALIŞMA SİTELERİ - 5 ÖNERİ

Daha iyi odaklanmanıza, daha hızlı çalışmanıza yardımcı olacak faydalı 5 site ve uygulamayı sizler için listeledik. Hem sınavlara hazırlanırken hem de farklı alanlarda kendini geliştirirken kullanabileceği ders çalışma siteleri önerileri aşağıda!

1. KUNDUZ

Kunduz soru çözümü, konu anlatım videoları, ihtiyacına yönelik kişiselleştirilmiş testleri ile oldukça faydalı hem bir uygulama hem de ders çalışma sitesi. Kunduz uygulamasında çözemediğiniz soruların açıklamalı çözümlerini 15 dakika içerisinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca anlamadığınız çözümlerde eğitmenle birebir iletişime geçerek aklınıza takılanları öğrenebilirsiniz. Kunduz’da bugüne dek 4 milyon öğrenci 48 milyondan fazla sorusuna cevap buldu.

Bunun dışında hem uygulamada hem de https://kunduz.com/tr_tr/ sitesinde ücretsiz konu anlatım videoları bulabilirsiniz. Bu videolarla hem hızlı hem detaylı şekilde konuları öğrenebilirsiniz. Ayrıca ben okumak istiyorum diyenler Kunduz blogta konu anlatımlarını yazılı olarak da bulabilir.

2. ANKİAPP

Sorularla öğrenmek en iyi öğrenme yöntemlerinden biri. Sadece okumak ya da dinlemek pasif bir öğrenme iken soruları cevapladığınızda aktif olarak öğrenirsiniz. Anki uygulaması ise soru kartı hazırlamanın çok kolay bir yolu. Kartların bir yüzüne soru bir yüzüne cevap yazmanıza olanak sağlıyor. Böylece tekrar yaparken işiniz çok kolaylaşıyor. İsterseniz yabancı dil derslerine çalışırken kelimelerin anlamlarını yazabilirsiniz isterseniz konu çalışırken çıkarttığınız soruları yazabilirsiniz.

3. FOREST

Forest hem odaklanmak hem çalışma sürenizi tutmak için çok başarılı bir uygulama. Aynı zamanda ders çalışmaya motive ediyor. Süreyi istediğiniz gibi ayarlayabilir isterseniz çalışma süresinin sonuna mola vaktinizi de ekleyebilirsin. Uygulamanın güzel özelliklerinden biri de isterseniz çalışma süreniz bitene kadar telefonunuzdaki diğer uygulamaları kilitlemesi. Böylece dikkatiniz dağılmadan belirlediğiniz süre boyunca çalışabilirsiniz. Her ayarladığınız süre bittiğinde ise ormanınıza bir ağaç ekiliyor. Süre bitmeden kapatırsanız ağacınız kuruyor. Ne kadar çalışırsanız ormanınız o kadar büyür!

4. EBA.GOV.TR

Online ders çalışma siteleri önerilerinden bir diğeri Eba. Eba'yı çoğu öğrenci duymuş olsa da daha çok kullanılması faydalı olacak bir site. Hem sınavlara hazırlanan hem de okulda öğrendiklerini pekiştirmek isteyen öğrenciler için oldukça faydalı bir ders çalışma sitesi. Siteye kimlik numaranız ve EBA şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Ders videoları, görseller, testler ile ders çalışırken ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şeye buradan erişebilirsiniz. Sınava hazırlanan öğrenciler için ise Eba testleri ve denemeleri oldukça önemli. sınava hazırlık için hem çok iyi kaynak sağlıyor hem de öğrencilerin sınav seviyesine yakın soruları görmesine olanak sağlıyor.

5. EDX.ORG

Edx önde gelen üniversitelerden, kurumlardan eğitimler alabileceğiniz bir site. Kimyadan sağlığa, tarihten sanata herkesin ilgisi çekebilecek çeşitlilikte kurslara sahip. Eğitimler ücretsiz sunuluyor ancak sertifika, sınav gibi konuyla ilgili ek özellikler isterseniz ek ödeme ile bunları da alabilirsiniz. Her kursun farklı süresi vardır. İlgi duyduğunuz kursları inceleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER