Merve Özbey en doğal haliyle

Şubat ayında yapılan düğünle bir süredir birlikte olduğu Kenan Koçak ile dünyaevine giren şarkıcı Merve Özbey, sosyal medya hesabından makyajsız bir fotoğrafını paylaştı.

Merve Özbey en doğal haliyle

Şubat ayında yapılan düğünle bir süredir birlikte olduğu Kenan Koçak ile dünyaevine giren şarkıcı Merve Özbey, sosyal medya hesabından makyajsız bir fotoğrafını paylaştı.

Corona virüsü salgını nedeniyle evinden dışarı çıkmayan Merve Özbey sosyal medya hesaplarından makyajsız bir fotoğrafını paylaşarak içini döktü. Şarkıcı paylaştığı fotoğrafa “Özledik gezmeyi dolaşmayı sarılmayı kucaklaşmayı sevdiklerimizle iki sohbetin belini kırmayı…” notunu yazdı. Özbey’in paylaşımına hayranları beğeni yağdırdı.

İLGİLİ HABERMerve Özbey, Demet Akalın için 'Sayesinde 4 yıl evime ekmek götürdüm' dedi
YORUM EKLE
YORUMLAR
Başına buyruk bir imkansız var
Başına buyruk bir imkansız var - 1 hafta Önce

Merve Özbey, bir dönem vokalisti olduğu Bengü gibi iş insanıyla evlenen, hem çocuk hem kariyer yapan bir şarkıcı. Pastadan büyük dilimi kapmak isteyenler arasında kıyasıya bir rekabetin ve kavgaların yaşandığı, egoların savaştığı müzik dünyasında kimseyle polemiğe girmeyen Özbey’in, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği’nde okurken vokal yaptığı birçok şarkıcı var. Vokalistliğini yaptığı Ebru Gündeş, Demet Akalın, Utku, Özcan Deniz, Ferman Toprak ve Yaşar İpek’in yanı sıra jenerasyonundan hiçbir şarkıcıyla sorun yaşamayan, müzik ve eğlence dünyasından dert yanmayan Özbey’in iki çocuk annesi olarak tek sorunu var; o da bakıcı kadınlar!
İlk albümünü 2015 yılında çıkardın, ama onun öncesinde uzun bir vokalistlik dönemin var. Sahneye ilk ne zaman çıktın?

Bu hikaye önemli, onun için biraz detaylı anlatacağım. Levent’te bir mekanda bir arkadaşımızın konseri vardı, biz de vokalistlik yapıyorduk ona. Kartal’da oturuyorduk. Tek yön otobüs bileti alacak param vardı. O sayede ulaştım konser yerine, ama konser iptal oldu.

■ Kimin konseriydi?

Murat Pirpiri’nin. Vokalistlikten alacağım parayla eve dönerim diye düşündüm ama olmadı, konser iptal olunca bir arkadaşımı aradım, borç para istedim. Benim de üzerimde yok, ama çalıştığım yere gel, işten sonra vereyim sana dedi. Benim bu işe başlama noktamdır sevgili Utku Uysal; bu vesileyle bir kez daha selam göndereyim ona. Utku da o gün çok rahatsızdı, gripti. Arkadaşım Erdem, Utku’ya ‘Bir arkadaşım var, istersen vokale gelsin’ diyor. O akşam ben sahneye çıkıyorum ki Utku’yu dinlemeye gelenler arasında Ebru Gündeş, Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş var. Utku üstünü değiştirmeye giderken, ‘Merve bir iki şarkı söyler misin?’ dedi ben de yaptım. Bir şarkı daha okumamı isteyen Ebru Gündeş, beni vokalisti yaptı. Sonrasında Demet Akalın’la Bengü’yle çalışma serüvenim başladı.

Haberin Devamı
■ Aslında solistlik öykün tam filmlik. Hakkında hep ‘Ebru Gündeş’in keşfettiği şarkıcı’ diye yazılıyor, ama onun kadar borç istediğinde ‘buraya gel’ diyen kemancı Erdem’in de payı yok mu? Utku’nun sahne aldığı mekana gitmesen Merve Özbey diye bir şarkıcı olmayacaktı. Demek ki olacağı vardı ve onlar da vesile oldu?

Haklısın, vokal yapacağım konserin iptali kaderimi değiştirdi.

■ İlk albümünü çıkardığı 2015’te günün 1.5 saatini hakkında yazılan yorumları okumakla geçiren Merve Özbey’de bugün durum ne?

Artık bakmıyorum, çünkü yıpratıyor. Dinleyicilerin yorumları elbette ki önemli, ama dokuz senede insanlar çok değişti, ben de biraz büyüdüm. Önceden çok içerleniyordum, ama artık sağlıklı yorumlar yapıldığına inanmıyorum. Düzgün yazan kadar evinde mutsuz olan, saygı edep bilmeyen, kin ve nefret kusanlar da var. Onlarla kirlenmek istemediğim için yorumlara 1,5 saat ayırmak yerine o vakti çocuklarıma ayırıyorum.

Haberin Devamı
“Çocuklardan önce bir şey bilmiyormuşum”

■ Çocuklar sana ne öğretti?

Kardeşim yok. Parçalanmış bir ailede büyüdüm ben, nasıl cesaret edip de evlenmişim bilmiyorum. Bazen çocuklar babaanneye veya yazlığa gidiyor. Baş başa kalınca soruyorum Kenan’a çocuklar yokken ikimiz ne yapıyormuşuz diye.

Şarkısı tutan pastanın büyük dilimini yer”

■ Müzik dünyasında zaman zaman engellendiğini, önünün kesildiğini söyleyenler oluyor. Yıllarca vokalistlik yaptıklarına solist olunca rakip mi oldun dost mu?

Dost oldum. Çünkü emek verdiğim ve ekmek yediğim kapıyı rakip olarak görecek bir kadın değilim. Demet Akalın’la 4.5- 5 yıl çalıştım. Ebru Gündeş’le hâlâ görüşürüm, hâlâ en akut durumda yanımdadır. Onlar bizim büyüklerimiz. Herkes kulvarında dev… Hep söylüyorum, bu piyasanın gerçeği şu: Yaptığın şarkı tutursa pastanın büyük dilimini sen yersin. Hepimizin emsalleri var, hepimizin aynı kulvarlarda olduğu arkadaşları var. Eskisi gibi kavga gürültü yok, aksine Derya’sı (Uluğ), Ece’si (Seçkin), İrem’i (Derici), ben ve aklınıza kim geliyorsa Melek (Mosso), Derya Bedavacı yakın arkadaşız. Kavgamız, gürültümüz yok. Otururuz, dertleşiriz, istişaremizi yaparız.

■ Müzik dünyasından ailece görüştüğün var mı?

Var… Ece ve Bengü’yle ailece görüşüyoruz. Demet (Akalın) Hanım ve Ebru (Gündeş) hanımla ben görüşüyorum.

■ Şimdiye kadar verdiğin konserlerden en unutulmazı hangisi?

“Tamamen Arabesk” diye bir proje yapmıştık. O konserlerin hepsi süperdi ama hamilelikteki son günlerime denk gelen Uniq İstanbul konseri tıklım tıklımdı ve büyülü bir atmosferde geçti.Ben maaş sandım… 15’i geçmiştir. Yaralıyım, yaralıyım, bakıcı konusunda yaralıyım.

SIRADAKİ HABER