Nebati hayata giren kızının her tarafta koşup oynamasını istiyor

Alanya’nın Tosmur Mahallesi’nde yaşamış Seval- Osman Önal çiftinin iki çocuğundan Sevgi, 2,5 yaşındayken yoğun kulak akıntısı yaşadı.

Nebati hayata giren kızının her tarafta koşup oynamasını istiyor

Alanya’nın Tosmur Mahallesi’nde yaşamış Seval- Osman Önal çiftinin iki çocuğundan Sevgi, 2,5 yaşındayken yoğun kulak akıntısı yaşadı. Bunun üstüne hastaneye başvuran aile, başlatılan antibiyotik tedavisinden netice alamayınca Sevgi’yi başka bir hastaneye götürdü. Küçük kızı muayene eden hekim, ameliyat olması gerektiğini söyledi. Kızının ameliyatına onaylama veren aile, bademcik ameliyatı sonrası kızlarının hayatının karardığını söyledi.

25 Nisan 2019’da yapılan bademcik ameliyatından birkaç gün daha sonra kanaması olan Sevgi’nin, kalbinin durduğunu, şu anda özel bir hastaneye götürdükleri kızlarının öldüğünün kendilerine söylendiğini, sonra hayata döndürüldüğünü anlatan Seval Önal, Sevgi’nin 3 aya yakın da Antalya’da yoğun bakımda yattığını ve 31 Temmuz 2019’da eve getirdiklerini söyledi. O günden bugüne kızının bitkisel hayatta olduğunu anlatan Seval Önal, umutla kızının iyileşeceği günü beklediğini aktardı.

‘KÜÇÜCÜK BİR UMUDA RAZIYIM, YETER Kİ BANA YİNE ANNE DESİN’

Ameliyattan takriben bir hafta sonra kızının boğazında kanaması olduğunu anlatan Seval Önal, “Kan yuttu ve kalbi durdu. Kalbi durduğunda beynine oksijen gitmediği için beyin fonksiyonları zarar gören Sevgi için doktorlar bitkisel hayatta olduğunu, uyansa bile eski hali gibi olamayabileceğini söyledi. Ben sadece Allah’a güveniyorum. Doktorlar ne derse desin, kızım iyi olacak, öncelikle ben ona inanıyorum ve kızıma da güveniyorum.

Yine de fazla şükür halimize yoğun bakımda değiliz, evimizdeyiz. Buz gibi oda değil, kuytu yuvamızdayız, Sevgi kucağımda. Onu istediğim gibi öpüp koklayabiliyorum. Biz minicik da olsa Sevgi’nin tedavisini istiyoruz. Az Daha oraya gitmek istiyoruz. Küçücük bir umut bile olsa, Sevgi uyansa bile razıyım. Yeter ki kızım bana yine anne desin” diye konuştu.

‘TEPKİLER VERİYOR AMA DOKTORLARA KADAR SEVGİ’NİN BEYNİ YOK’

İyileşme umudunun küçük da olsa olduğunu söyleyen anne Önal, Sevgi’nin esneme, yas gibi tepkileri olduğunu, oysa doktorların çaresiz konuştuğunu açıklama etti. Minik kızlarının hastalığında ihmalkârlık olduğu iddiasıyla hastane ve doktorlar hakkında kabahat duyurusunda bulunduklarını aktaran Seval Önal, “Doktorlar vakit diyor. Çünkü beynin toparlanması için uzun süre gerekiyormuş. Fakat Sevgi’nin beynine ne olduğunu bana söylemiyorlar. Sadece ‘Annesi çok hasar almış’ diyorlar fakat hasarın nerede olduğunu söylemiyorlar. Sevgi makineye de emrindeki olsa nefes alabiliyor. Makineden ayırabiliyoruz ara sıra pek nefes alıyor.

Hapşırıyor, esniyor, ağlıyor. Esneyerek kolunu kaldırıyor. Tepkileri var değil yok fakat doktorlara tarafindan Sevgi’nin beyni değil. Duyup gördüğünü bilmiyoruz. İnşallah bizi duyuyordur. Ağladığına tarafindan bizi duyuyordur. Yani konuşamadığı için pek tepki veriyordur. Çünkü biz Sevgi’nin yanına ağlayınca Sevgi daha çok ağlıyor, bundan böyle susturamıyoruz. Evvelden çabuk susturabiliyorduk ama acilen susturamıyoruz” diye konuştu.

‘BİR BADEMCİK AMELİYATI BİZİ BURALARA DEĞIN SÜRÜKLEDİ’

Kızlarının bir kulak iltihabı sonucu yapılan muayenelerde ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini dile getiren Seval Önal, şunları söyledi:

“Bir bademcik ameliyatı bizi buralara kadar getirdi. Oksijenden sürekli ayıramıyoruz. bir de Sevgi fazla kilo aldığı için kaldırıp indiremiyoruz. Allah’a şükür yine yatak yaramız değil, kesintisiz çeviriyoruz. Sevgi’yi yatağa koymamaya çalışıyoruz hep kucağımızda olsun istiyoruz fakat çok hırpalayınca da kusuyor.”

‘SEVGİ’NİN MAMASI 5 BİN TL’

Corona virüsü sürecinde eşinin ve kendisinin işten çıkarıldığını söyleyen Seval Önal, imkanları olmadığı için devlet büyüklerinin yardım eli uzatmasını çok istediğini, kızını götürebildiği tüm doktorlara götüreceğini söyledi. Eşinin normalleşme sürecinin peşinde bir otelde iş bulduğunu ve ufak kızlarının ilaçları için sigortaya fazla ihtiyaçları olduğunu açıklayan Önal, şöyle dedi:

“Doktorlar ‘Annesi istediğin yere götür, Sevgi’ye aynı şeyi söyleyecekler’ dedi. Ben gerçi gidebildiği yere değin götürmek istiyorum. Bana yeniden benzer şeyi söylesinler lakin kızımın ufacık da olsa umudu olsun. Sigortaya fazla ihtiyacımız var. Sevgi’nin yalnızca bir aylık mama parası 5 bin lira. İlaçlarını zaten söylemiyorum. Çok ağır ilaçlar. Bir küçük şişe ilaç 70 lira, kırıldı mı yenisini alamıyorsun. dahası ucuz malzememiz yok, TL üzerinden yok daima euro, dolar. Yurt dışına gidip çalışsak almamız daha kolay. Desteğimiz değil. Sevgi’nin sesini duyanlar, 1 lira deha olsa yardım oluyor.” DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER